BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,57
ALTIN 2.498,52
HABER /  GÜNCEL

HGS ve OGS cezaları isyan ettirdi!

HGS ve OGS kullanan sürücüler birbirinden garip cezalarla karşılaşıyor. Cezalara itiraz eden sürücüler yetkililere seslendi.

Abone ol

HIZLI Geçiş Sistemi (HGS) ve Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) kullanan sürücüler arasında ilginç cezalarıyla karşı karşıya kalanlar da var. Bu cezalarla karşılaşan sürücülerin çoğu durumdan şikayetçi. Sürücüler durumdan ne kadar şikayetçi olsa da uygulama gereği, cezaları ödemek ve itiraz etmek için ödeme merkezlerine gidiyor.

Kırık ayağı ile cezasına itiraz etmeye gelen Şafak Bayraktar, 1.5 yıl önce arabasının çalındığını ifade ederek, "Emniyet’e gittim, HGS için denetleme yaptırdım. Geçiş ihlali yoktur, denildi bana. Dün de bir evrak geldi, ’arabanız kaçak geçiş yapmıştır’ diye. Çalındığı gece yani bu oluyor." dedi. Çalınan aracının hala ortada olmadığını söyleyen Bayraktar "1.5 sene sonra böyle bir ceza geliyor ve itiraz edemiyoruz. Çünkü bunun yeri Ankara’ymış. Bizim İstanbul’dan kalkıp Ankara’ya mı gitmemiz gerekiyor. Devletin buna bir çare bulması lazım. Bir tane daha ceza geliyor, o da benim adıma olmayan bir araçtan dolayı. Ama hiç bir netice alamıyoruz" diye konuştu.

MİNİBÜSE, TIR CEZASI

İbrahim Dalya, minibüsü olduğunu ancak kendisine TIR cezası geldiğini belirtiyor. Cezaya itiraz edecek muhatap olmadığını iddia eden Taner Dalkılıç ise bankadan sorgulattığında HGS cihazında parası bulunduğu ifade ederek, "Telefon ediyorsunuz, ’sistemde para görünüyor sorun yok, biz plakaya bakarak düzeltiriz’ diyorlar. Sonunda da faturayı veriyorlar, tıpış tıpış ödüyorsun. Bizim karşımıza birisini koysunlar. Hata varsa düzeltelim, ceza varsa çekelim" dedi.

OGS’DEN GEÇİYOR HGS İHLAL VERİYOR

4 bin lira HGS cezası bulunan Özgür Emirdir, "Geçen yıldan toplam 4 bin lira HGS cezası geldi. Nasıl yapacağız bilmiyoruz. Muhatap bulamıyoruz işin doğrusu. Çoğu yanlış diye düşünüyorum. Çünkü o kadar mümkün değil. Bir gün geçersin, iki gün geçersin, 4 bin lira demek 1 sene geçmek demek. Öyle bir şey mümkün değil. Ödeyeceğiz bir şekilde yapacak bir şey yok. Buraya soruyoruz, ’biz ilgilenmiyoruz’ diyor. Karayollarına soruyoruz, ’Ankara’ya dilekçe yazmanız gerekiyor’ diyor iptal için. Ankara’ya yazan arkadaşlarımız var hiç bir şekilde sonuç alamıyorlar. onun için uğraşmamak daha iyi diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

İsmail Dinç ise 6 bin 780 lira HGS cezası olduğunu söyleyerek, "Banka ile mükerrer olanları ödemiyorum. Eğer bankada gözükmüyorsa eğer onları PTT’ye ödedikten sonra, Ankara’ya HGS’ye yollayacakmışım, itiraz edecekmişim. Büyük bir para bakalım ne olacak. Bende OGS var, tamamen ikinci köprü ile alakalı. İkinci köprüden geçiyorum OGS ile, HGS ihlali veriyor, ayrıca ödeme OGS’den düşüyor" dedi.