BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

İftara gelmeyen büyükelçi bakanlıkta

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün düzenlediği Büyükelçiler İftarı'na katılmayan Mısır Büyükelçisi Davutoğlu'yla görüştü.

Abone ol

Ankara ’da bugün kritik bir görüşme gerçekleşti. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu , Mısır 'ın Türkiye Büyükelçisi Abderahman Salaheldin'le görüştü. Bakanlıktan yapılan açıklamada, görüşme talebinin Mısır Büyükelçisi'nden geldiği vurgulandı.

Mısır'da ordunun müdahalesiyle Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi 'nin devrilmesinin ardından, Ankara ile Kahire'deki yeni yönetim arasındaki ilişkiler gerilmişti.

Bu ortamda Ankara'da bugün önemli bir görüşme gerçekleşti.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Mısır’ın Ankara Büyükelçisi Salaheldin ile büyükelçinin talebi üzerine bir araya geldi.

DAHA ÖNCE DE CUMHURBAŞKANI GÜL İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Mısır Büyükelçisi darbe sonrasında ilk görüşmeyi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yapmış, bu görüşme yeni yönetimle Ankara'nın ilk teması olmuştu.

Ancak Salaheldin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın dün akşam Ankara'da görev yapan yabancı misyon şeflerine verdiği iftara davet edilmiş olmasına rağmen katılmadı.

KANALLAR AÇIK

Salaheldin Ankara'da darbe öncesi dönemde de görev başında olduğundan, kendisiyle yapılan görüşmeler diplomatik olarak 'yeni yönetimin tanındığını' göstermiyor.

Türkiye resmi politika olarak Mısır'da Mursi'nin Cumhurbaşkanlığı görevine iadesini savunuyor. Ancak Mısır'da yeni yönetim resmen tanınmamakla birlikte, iletişim kanalları da kapatılmış değil.

Mısır Büyükelçisi'nin halen Ankara'da, Türkiye Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı'nın da halen Kahire'de görev yapmaya devam etmesi, iletişim kanallarının açık olduğunun en büyük göstergesi.