BIST 10.413
DOLAR 32,30
EURO 35,11
ALTIN 2.404,88
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İftar sofrasında evet pankartı

Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen, iftar programına AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu'da katıldı...

Abone ol

Ramazan ayının başlaması ile bu yıl Zeytinburnu'nda iftar sofraları çadırlardan sokaklara taştı.

Her akşam farklı bir mahallede, sokaklarda iftar sofraları kurulurken vatandaşlar oruçlarını siyasilerle birlikte açıyor.

Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti  İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, dün akşam Zeytinburnu Belediyesi'nin Beştelsiz Mahallesi'nde kurduğu iftar sofrasında vatandaşlarla buluştu. Belediye Başkanı Murat Aydın'ın ev sahipliği yaptığı iftara AK Partili ve CHP'li belediye meclis üyeleri de katılırken, Kuzu CHP'li meclis üyeleri ile yan yana oturdu.

Yemeğin ardından kısa bir konuşma yapan Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, 12 Eylül'de gerçekleştirilecek olan referanduma dikkat çekti.

Referandumun partiler üstü bir olay olduğunu ifade eden Kuzu, "Burada CHP'li meclis üyelerimiz de var. Elbette ki herkesin siyasi tercihi ve oy tercihine saygımız var. Fakat 12 Eylül referandumu partiler üstü
bir demokrasi olayıdır. Referandumda 'evet' demek milli takımı tutup, desteklemek gibidir. Herkes bir takım tutar, herkesin gönül verdiği renkler vardır. Ancak yabancı bir ülke ile karşılaşıldığında hepimiz
milli takımımızın arkasında oluruz"
şeklinde konuştu ve vatandaşları referandumda "Evet" oyu kullanmaya davet etti.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın da yaptığı kısa konuşmada, 12 Eylül referandumun, sofralardaki bir dilim ekmeği, çocukların ve gençlerin geleceklerini doğrudan etkileyeceğine dikkat çekerek Zeytinburnu halkından bu konuda vicdanlı hareket etmelerini istedi.