BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Adana'yı sallayan kaset yargıda

Aytaç Durak'ın İçişleri Bakanlığı tarafından geçici olarak görevden alınmasına yol açan "rüşvet kaseti" ile ilgili dava, Adana 1. Ceza Mahkemesi'nde açıldı.

Abone ol

Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2010/340 sayılı dosya numarası ile açılan davanın ilk duruşması, 27 Ekim 2010 tarihinde görülecek.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin CHP Meclis Üyesi Mehmet Esendemir ile birlikte firma yetkilisi Arzu Yeniçeri'nin de sanık olarak yargılanacağı davada; ayrıca Hasan Gülşen, Özlem Kulak, Oktay Karakuş ve Adana Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerinin tamamı tanık olarak dinlenecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, 9 Mart 2010 tarihli Adana Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında bir meclis üyesi ile firma yetkilisi kadın arasında geçen, 7 meclis üyesinin adının da karıştığı 47 dakikalık rüşvet alışverişine ilişkin konuşma kaydının 4 dakikalık bölümünü dinletmiş ve "Aramızda çürükler varsa ayıklamak görevimiz" demişti. Başkan Durak, söz konusu kaydı aynı gün sabah Cumhuriyet Savcılığı'na teslim ettiğini açıklamıştı.

Öte yandan Mehmet Esendemir de Durak hakkında kaseti mecliste dinlettiği için, "gizliliği ihlal" suçundan suç duyurusunda bulunmuştu.