BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,69
ALTIN 2.401,45
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Düzceli köylüler susuz kalmak istemiyor

Düzce Merkez'e bağlı Karaçalı Köyü, 3 aydır susuzluk sorunu çekerken vatandaşlar yaşadıkları susuzluk sorununun son bulmasını istiyor.

Abone ol

Düzce'de, yaz aylarının sıcak geçmesi ve Ramazan ayına girilmesiyle birlikte bazı bölgelerde su sorunu yaşanmaya devam ediyor.

Karaçalı köyünde 3 aydır içme suyu sorunu yaşanıyor. Yaşanan sorun nedeniyle büyük sıkıntı yaşayan köy sakinleri Ramazan ayının da gelmesiyle birlikte sıkıntılarına çözüm bekliyor. 15 gündür su sorunun iyice hat safhaya ulaştığı köyde vatandaşlar, tepki gösteriyorlar.

Köyde bulunan bir çeşmeden su taşımak zorunda kaldıklarını belirten köy sakinleri, "15 gündür çok az su akan bir çeşmeden sıraya girerek su taşımak zorunda kalıyoruz. Temizlik ve yemek yapmak için büyük sıkıntı çekiyoruz. Köye artezyen suyu verileceği söyleniyor ama biz artezyen suyu istemiyoruz. Yetkililerden bir an önce sözüm bekliyoruz" dedi.

Köy Muhtarı İsmet Şaras ise "Şu an da kaçak suları engellemek için hat yenilemesi yapıyoruz. Su depomuz yok. Bir kapıda tarla sulamak için 4 tane hortum olunca su sıkıntısı yaşanıyor. Vatandaşlarımızdan biraz daha duyarlı davranmalarını istiyoruz. Yeni su hattı çalışmalarımız devam ediyor. Cuma gününden itibaren tüm köyün su sıkıntısı sona erecek" diye konuştu.