BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,78
ALTIN 2.401,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sarıkamış'ta Kızılay'dan Ramazan yardımı

Sarıkamış’ta, Kızılay tarafından 300 aileye Ramazan ayı dolayısıyla gıda yardımı yapıldı.

Abone ol

Türk Kızılay Derneği Sarıkamış Şube Başkanlığı’nca önceden tespit edilen maddi durumu iyi olmayan 300 aileye gıda paketlerini dağıtmaya başladı.

Türk Kızılay Sarıkamış Şube Başkanı Mir Hasan Taş, ilçe merkezi ve köylerinde bulunan maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara yardım eli uzatmak için böyle bir girişimde bulunduklarını söyledi.

KOMŞUSU AÇKEN TOK YATAN BİZDEN DEĞİLDİR

Türk Kızılay Sarıkamış Şube Başkanı Mir Hasan Taş, Kızılay’ın yanının da maddi durumu iyi olan vatandaşların ve işadamlarının da bu tür yardımlar yapması gerektiğini ifade etti.

“Komşusu Açken Tok Yatan Bizden Değildir” sözlerini hatırlatan Türk Kızılay Sarıkamış Şubesi Başkanı Mir Hasan Taş,“Mübarek Ramazan ayında evlerinde yiyecek ekmeklerinin olmadığı bildiğimiz birçok vatandaşımız var. Biz dernek olarak bir nispette olsa bu vatandaşlarımız ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Ama bunun yeterli olmadığını, çözüm olmadığını bizde biliyoruz. Bu konuda bütün işadamlarını duyarlı olmaya davet ediyoruz.

Bizim tespit ettiğimiz 300 aile var. Biz bunların ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Maddi durumu iyi olan hayırsever vatandaşları da ramazan ayında duyarlı olmaya davet ediyoruz”
diye konuştu.

Türk Kızılay Derneği Sarıkamış Şube Başkanlığı’nca ilçe merkezi ve köylerde yapılan tespitler sonucunda ihtiyaç sahibi 300 aileye kuru gıda yardım paketleri dağıtılmaya başlandı.

İçerisinde makarna, nohut, mercimek, pirinç, bulgur, yağ ve şeker gibi gıdalardan oluşan 20 kilogramlık kuru gıda paketlerini alan vatandaşların mutlulukları gözlerinden okunuyordu.

Türk Kızılay Derneği Sarıkamış Şube Başkanlığı’nca vatandaşlar 800 gramlık kavurma da verilecek. Ramazan ayı sonuna kadar yardımların devam edeceği belirtildi.