BIST 10.612
DOLAR 32,18
EURO 35,04
ALTIN 2.429,21
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İftar çadırı yok eve teslim var!

Esenler Belediyesi'nin geçtiğimiz yıl başlattığı ''Eve teslim iftar'' uygulaması, Ramazan çadırlarına alternatif mi oluyor?

Abone ol

Esenler Belediyesi'nin geçen sene başladığı 'Eve teslim iftar servisi' önümüzdeki günlerde başlayacak olan Ramazan ayında da hizmet vermeye devam edecek. Esenler'deki bu uygulama diğer belediyelere örnek oluşturacağa benziyor...

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu'nun, bazı noktalardaki iftar çadırlarının işlevsel olmadığını belirterek, yerel yöneticilerden bu iftar çadırlarının yerine, halkın içinde bulunduğu organizasyonlara yer verilmesini istemesinden sonra; yerel yönetimlerin uygulamaları konuşulmaya başlandı.

Topbaş’dan Babuşcu’ya destek

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, belediye binasında katıldığı toplu iş sözleşmesi imza töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşcu'nun, iftar çadırlarının birkaç yer dışında kurulmaması önerisiyle ilgili olarak Topbaş, "İl başkanımızın arzu ettiği fakir ailelere erzak ve yemek şeklinde evlerine götürülmesi. Belki meydanlarda iftara yetişemeyecek olanlar için halkın geçtiği yerlerde çadırlar kurulabilir. Geçmişte de bu çadırlar aynı zamanda bir kültür aktivite alanları olarak kullanıyordu. Ama ilçelerimiz de ve İstanbul da artık yeterli seviyede kültür merkezleri var bu etkinlikler bu yerlerde icra edilebilir" dedi.

İftar çadırlarıyla ilgili görüş belirten, AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşçu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ta Ramazan çadırlarının işlevselliğine dikkat çekmişti.



'Eve Teslim İftar' modeli

Esenler Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘Eve Teslim İftar ' uygulaması vatandaşlar tarafından büyük ilgi ve beğeni ile karşılanmıştı. Esenler'de uzun yıllar 'Ramazan çadırları' geleneğiyle iftar sofraları kurulduktan sonra belediye yeni bir uygulama ile vatandaşın karşısına çıktı. Bu uygulama ile iftar saatinde vatandaşın ayağına yemek götürülmeye başlandı.

Ayrıca Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu da her akşam orucunu ihtiyaç sahibi bir ailenin evinde açmış, ailelere yardım eden hayırsever vatandaşlar da başkana eşlik ederek bu hayrın büyümesine katkı sağlamıştı.



Ramazan'da 90 bin vatandaşa hizmet!

Esenler Belediyesi tarafından hizmete sunulan uygulama sonucunda Ramazan Ayı boyunca 90 bin vatandaşa 'eve teslim iftar' menüsü götürülerek hizmet verildi.



İstanbul'da çadırların işlevselliğini yeterince yerine getirmemesinin ardından bu uygulamadan kademeli olarak vazgeçilmesi ile Esenler Modeline benzer bir uygulamanın hayata geçirileceği öğrenildi.Uygulama sonrasında çadıra ihtiyaç kalmadan vatandaşlar Ramazan Ayı boyunca evlerinde rahatça iftarlarını açabilecek.

Ayrıca yapılan uygulama ile de Ramazan Ayı boyunca sık sık vatandaşla yüz yüze sohbetlerde gerçekleştirilmiş olacak.