BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İntihar eden genç 4 kişiye umut oldu

Bafra'da üniversite sınavından istediği puanı alamayan gencin intihar etmesinin ardından bağışlanan organları 4 kişiye umut oldu.

Abone ol

Samsun'un Bafra ilçesinde 4 yıldır üniversite sınavına giren gencin bu yıl da istediği sonucu alamayınca tabancayla intihar etmesinin ardından bağışlanan organları 4 kişiye umut oldu.

4 yıldır üniversite sınavına giren 21 yaşındaki Sedat U., sonuçların açıklanmasının ardından 23 Temmuz'da geçirdiği ruhi bunalım sonucu babasının ruhsatlı tabancasıyla evinde intihar girişiminde bulundu.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan genç, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Beyin ölümünün ardından ailesiyle yapılan görüşme sonucunda Sedat U.'nun organları bağışlandı. Vakit kaybetmeden ameliyata alınan gencin organları, Sağlık Bakanlığı Ulusal Koordinasyon Merkezi, Samsun Bölge Koordinasyon Merkezi ve OMÜ Organ Nakil Koordinatörlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonla alındı. Uzman personelce Sedat U.'nun karaciğeri GATA'ya, kalbi Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'ne, böbrekleri ise Hacettepe ve Atatürk Üniversitesi'ne ulaştırılmak üzere Samsun-Çarşamba Havaalanı'nda bekleyen askeri uçakla Ankara'ya götürüldü. Organlar, buradan ihtiyaç olan hastanelere nakledildi.

OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu, ailenin organ bağış kararı almasının soylu bir davranış olduğunu ve gencin organlarının pek çok hasta için yaşam kaynağı olacağını vurguladı.

OMÜ Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk ise, beyin ölümü gerçekleşen hastadan alınan organların 4 kişiye hayat verdiğini, herkesin daha duyarlı davranarak organ bağışında bulunması gerektiğini kaydetti.