BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İlk 500'de 14 Kayserili firma var

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından her yıl hazırlanan "Türkiye'nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" araştırma sonuçları açıklandı.

Abone ol

Açıklanan sonuçlara göre İSO ilk 500 listesinde 14 Kayserili firma yer aldı.

Sıralamaya giren Kayserili firmaları kutlayan KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, geçen yıl 118. sırada olan Kayseri Şeker Fabrikası'nın bu yıl 58. sıraya yükselmesini büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, sıralamaya girmenin firmalar açısından önemli olduğunu ancak bu firmaların hayatiyetlerini devam ettirmelerinin daha da önemli olduğunu söyledi.

Kayseri'nin kendi emsallerine göre iyi bir konumda olduğunu ancak bunu yeterli görmediklerini ifade eden Başkan Boydak, "Kayserimizin daha iyi yerlerde olmasını isteriz ancak, tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz de ekonomik bir daralmadan geçti. İlimizin sanayi potansiyelinin daha da artması için var gücümüzle çalışıyor, 2010 verilerinin 2009'dan daha iyi çıkacağına inanıyoruz" dedi.

Artık Kayseri'de sanayi kültürünün yerleştiğini ve bunun tabana yayılması gerektiğini belirten Başkan Boydak, sıralamaya giren tüm Kayserili firmaları kutlarken, başarılarının devamını diledi.

Geçen yıl ilk 500'de yer alan Saray Halı A.Ş. ve Erbosan Erciyas Boru Sanayi ve Ticaret A.Ş. bu yıl listede yer almazken, Karsu Tekstil Sanayi ve Tic. A.Ş. ve Form Sünger ve Yatak San. Tic. A.Ş. ilk 500'e girmeyi başardı.
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ali Kilci ise, Kayserili firmalarının başarılarıyla bu sıralamaya girmeyi bir gelenek haline getirmesinin tüm Kayseri halkını mutlu ettiğini söyledi.
Kilci, "İstanbul Sanayi Odası tarafından her yıl açıklanan, Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşu arasında bu yıl hukuki merkezi Kayseri olan 14 Kayseri firmasının bulunması bizleri yine gururlandırmıştır. Bu firmalarımızı can-ı gönülden tebrik ediyoruz.

Kayserililerin ünlü girişimcilik ve verimlilik özelliklerini bir kez daha ispat eden firmalara başarılarının artarak devam edeceğine olan inancımızla, yöneticilerini ve personelini tebrik ediyoruz. Kayseri Ticaret Odası olarak en büyük dileğimiz, Kayserimizden daha çok firmamızın bu listeye girmesi ve başarılı işlere imza atmasıdır" diye konuştu.

İlk 14'e giren firmalar ise, Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş., Boytaş Mobilya San. Ve Tic. A.Ş., Hes Hacılar Elektrik San ve Tic. A.Ş., Merkez Çelik San ve Tic. A.Ş., Orta Anadolu Tic. ve San. İşl. T.A.Ş., İstikbal Mobilya San. Ve Tic. A.Ş., Keskinkılıç Gıda San. Ve Tic. A.Ş., Boyteks Tekstil San. Ve Tic. A.Ş., Boyçelik Metal San. Ve Tic. A.Ş., Has Çelik ve Halat San. Tic. A.Ş., Kumtel Dayanıklı Tüketim Malları Plastik San. Ve Tic. A.Ş., Yataş Yatak ve Yorgan San. Tic A.Ş., Karsu Tekstil Sanayi ve Tic. A.Ş. ve Form Sünger ve Yatak San. Tic. A.Ş