BIST 9.968
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.432,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Beylikdüzü'nde zehir tacirlerine darbe

Ankara'dan İstanbul'da gelen şüpheli bir otomobili yakın takibe alan polis, gece yarısı Beylikdüzü'nde düzenledikleri operasyonda valiz içine doldurulmuş 7 kilo 550 gram esrar ele geçirdi.

Abone ol

Ankara'dan temin ettikleri uyuşturucuyu İstanbul'a sevk etmek isteyen zehir taciri 3 zanlıdan 2'si olay yerinden kaçarken, 1 kişi gözaltına alındı.

Yapılan bir ihbar üzerine Ankara plakalı hususi bir otomobili gece boyunca takibe alan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Beylikdüzü Polis Merkezi ekipleri, sabaha karşı aracı durdurmak istedi. İddiaya göre içinde sürücüsü ile birlikte 3 kişi bulunan otomobil, güvenlik güçlerinin "dur" ihtarına karşılık kaçmaya başlayınca kovalamaca yaşandı. Kovalamaca sonucu şahısların içinde bulunduğu otomobil Beylikdüzü merkezde kıskaca alındı. Polislerin kurduğu barikatı gören zanlılar, aracı bırakıp kaçmaya başladı. Kaçan zanlıların peşine düşen polisler, Muhammet R.İ. (29) isimli 1 kişiyi kısa sürede yakalarken, 2 zanlı ise gecenin karanlığından da faydalanarak kayıplara karıştı.

Otomobilde yapılan incelemelerde valiz içine doldurulmuş, piyasa değeri 200 bin TL olan 7 kilo 550 gram esrar ve Hint keneviri ile bol miktarda kaçak tütün ele geçirdi. Kaçan iki zanlı ile ilgili bölgede operasyon düzenleyen polis, faillerle ilgili soruşturma başlattı. Ankara'dan temin ettikleri uyuşturucuyu İstanbul'a taşıyan uyuşturucu kuryesi Muhammet R.İ.'nin, bugün hakim karşısına çıkarılması bekleniyor. Operasyon sırasında olayla ilgili olduğu öne sürülen iki firari sanık ile ilgili ise polisin yapmış olduğu arama çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.