BIST 10.056
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.434,35
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

15 bin Beykozlu tarihe yolculuk yaptı

Beykoz Belediyesi, 1 yılda çoğunluğu öğrencilerden oluşan 15 bin Beykozlu’yu Çanakkale Tarihi Yarımada ve Panorama 1453 Müzesi’ne götürdü.

Abone ol

Beykoz Belediyesi öğrenci, öğretmen ve vatandaşlardan oluşan kafilelere ilkbaharda başlayıp yaz başında sona eren programla Çanakkale Yarımadası’nı ve yine bu dönem gerçekleştirilen projeyle çeşitli ilköğretim okullarından 7. ve 8. sınıf öğrencilerine Panorama 1453 Fetih Müzesi’ni gezdirdi.

Tarihin en şanlı destanının yazıldığı Çanakkale Yarımadası’na 9 bin, İstanbul’un Fethi’nin birebir resmedildiği Panorama 1453 Fetih Müzesi’ne de 6 bin olmak üzere toplam 15 bin Beykozlu vatandaşımız Beykoz Belediyesi’nin kültür ve tarih gezilerine katıldı.

Gelecek yıllarda bu rakamların üzerine çıkarak daha fazla Beykozlu’yu kültür-tarih gezileriyle buluşturmayı amaçladıklarını belirten Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, vatandaşlarımızın ve özellikle genç nesillerin tarihi zenginliklerimizi ve değerlerimizi tanıması ve sahip çıkması açısından kültürel gezilerin büyük önem arzettiğini ifade etti.


Yapılan hizmetten büyük memnuniyet duyduklarını kaydeden öğrenciler, tarih ve edebiyat derslerinde öğretmenlerinden dinledikleri mekânları görmenin milli ve manevi duyguları kuvvetlendirdiğini söyleyerek, Beykoz Belediyesi’ne teşekkür etti.