BIST 10.026
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.432,35
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ardahan'da alt yapı çöktü

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, “Alt yapı ve üst yapının çoğu zarar gördü” dedi.

Abone ol

Ardahan'da dün etkili olan sağanak yağışın verdiği zararları yerinde görmek ve tespit etmek amacıyla bölgede inceleme yapan Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, “Alt yapı ve üst yapının çoğu zarar gördü” dedi.

Köksoy, Atatürk Mahallesi sanayi mevkiinde dün selden zarar gören bölgelerde incelemeler yaptı. Burada gazetecilere sel nedeniyle meydana gelen hasarlarla ilgili bilgi veren Köksoy, Ardahan'ın afet yaşadığını söyledi.

Yapılan tespitlere göre, kentin büyük bir bölümünün zarar gördüğünü, alt yapıdaki zarardan dolayı kenttin üçte birene su verilemediğini ifade eden Köksoy, şöyle devam etti, “Bilindiği gibi bir afet yaşadık. Üç gündür yoğun saağanak etkisi altındayız. Bu da sele dönüştü. Alt yapı ve üst yapıda meydana gelen arıza ve tahribat çok büyük. Standardı zaten düşük olan yollarımız ne yazık ki, selden sonra kullanılamaz hale geldi.”

Köksoy, “Yapılan tespitlerle hasarımızın maliyeti en az 10 milyon TL'dir. Fakat bize acil lazım olan 2 milyon TL'yi acil afet fonundan hemen istedik. Toprak artık suya dolgun. Bu nedenle en ufak bir sağanak, rahatlıkla sele neden olacak. Özellikle taşma riski altında olan kent içindeki Alabalık ve Cin dereleri yaklaşık 300 dönümlük bir alana yağan yağışı alıyor. Bunu kaldıramayan dereler taşıyor” diye konuştu.

Köksoy, incelemeler sırasında selden zarar gören vatandaşlarla da görüşerek sorunların çözümü noktasında kendilerine destek olacaklarını bildirdi.