BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,96
ALTIN 2.434,57
HABER /  POLİTİKA

İdris Bal'ın partisinde işler karıştı

AK Parti'den istifa eden Demokratik Gelişim Partisi-DGP'yi kuran İdris Bal ve parti yöneticileri arasında gerginlik iddiası

Abone ol

Demokratik Gelişim Partisi -DGP Teşkilat Başkan Yardımcısı Ömer Akkoyun, partisinin MKYK toplantısında, Genel Başkan İdris Bal ile MKYK üyeleri arasında gerginlik yaşandığını ileri sürdü.

Akkoyun, yaptığı yazılı açıklamada, 14 Şubat Pazar günü, partinin Genel Merkez binasında MKYK yapıldığını, gündemin, seçim ve seçim ittifakları olduğunu belirtti.

Genel Başkan Bal'ın, toplantıda yaptığı konuşmada, parti kurulduğunda ve son bir aya kadar olan düşüncelerine ve tavırlarına zıt istikamette açıklamalar yaptığını savunan Akkoyun, Bal'ın, "MKYK üyelerinden bazıları partiyi cemaat partisi yapmaya çalışıyor. Asla buna müsaade etmeyeceğiz. Cemaate şimdiye kadar verdiğimiz desteğin yanlış olduğuna karar verdim. Kesinlikle seçim ittifakı yapmayacağız. Partiler ile seçim ittifaklarına karşıyım. Asla partime seçim ittifakı yaptırmam" ifadelerini kullandığını ileri sürdü. Akkoyun, Bal'ın, başkanlık sistemine sıcak baktığını da söylediğini öne sürdü.

Ömer Akkoyun, açıklamasında, "Şu bilinmelidir ki MKYK üyelerimiz arasında cemaat üyesi kimse yoktur. Biz cemaati değil Genel Başkan'ın da şimdiye kadar savunduğu gibi evrensel doğruları destekliyorduk. Anladık ki Genel Başkan İdris Bal, menfaat beklentisiyle bu tavırlar içindeymiş. Ne değişti de bu tavırları aldı, merak ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

Bal'ın, toplantıda kendi gibi düşünmeyen MKYK üyelerine sesini yükselttiğini ve hakaret etmeye başladığını iddia eden Akkoyun, açıklamasında şunları savundu:

"Kendi düşüncelerini, beraberindeki isimler ile diğer MKYK üyelerine zorla kabul ettirmeye çalıştı. Çekmecesinde bulundurduğu beylik silahını çıkartıp, gözdağı verircesine gösteriyor, daha sonra beline koyuyor.

Partinin kuruluş amacından uzaklaştığı ortaya çıkınca, MKYK üyeleri olağanüstü büyük kongre kararı yapma isteğini kabul gördü. Bunun oylanması istendi. Çoğunluk 'evet' deyince, İdris Bal yerinden fırlayarak, 'Ben kongre yaptırmam' diyerek bağırmaya başladı. MKYK üyeleri ise oylama kararının karar defterine işlenmesi gerektiğini söyledi."

Akkoyun, bunun üzerine Bal'ın, MKYK üyelerinin üzerine yürüdüğünü, danışmanına karar defterini aldırtarak partiden uzaklaştığını iddia etti.

Ömer Akkoyun, 4 Mart 2015 tarihinde olağanüstü büyük kongre kararı aldıklarını, Bal ve danışmanı hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti.

Öte yandan, DGP Genel Başkanı İdris Bal'ın, daha sonra yapacağı basın toplantısıyla, konuyla ilgili iddiaların tamamına yanıt vereceği belirtildi.