BIST 10.269
DOLAR 32,27
EURO 34,81
ALTIN 2.454,56
HABER /  GÜNCEL

İDO seferleri durdurma kararından vazgeçti işte gerekçesi...

İSTANBUL deniz Otobüsleri AŞ. zarar eden iç hat seferlerini 1 Aralık'tan itibaren durdurma kararından vazgeçti. Karar, bu sabah yolculara yapılan anonslarla duyuruldu...

Abone ol

İSTANBUL deniz ulaşımının önemli aktörlerinden İDO, 1 Aralık'ta iç hat seferlerini durduracağını açıklamıştı. İstanbullulardan büyük tepki gören kararın ardından İDO'dan yeni bir açıklama geldi. İDO, iç hat seferlerini durdurma kararından vazgeçtiğini duyurdu.

İDO'nun yeni kararı bu sabah yapılan deniz otobüsü seferlerinde anons edilerek duyuruldu. Kararın gerekçesi, yolcuları mağdur etmemek olarak açıklandı. İDO, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile görüşmelerin devam ettiğini ve görüşmeler sonuçlanana kadar seferlerin devam edeceğini bildirdi.

HANGİ HATLAR KAPANACAKTI?.. 2011 yılında yapılan özelleştirme ihalesi ile 861 milyon dolarlık bedelle Tepe-Akfen-Souter-Sera ortak girişim grubu tarafından alınan İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. (İDO), 1 Aralık 2018 tarihinden itibaren iç hat seferlerini durduracağını açıklamıştı. Yapılan açıklamaya göre, İDO’nun Bostancı-Bakırköy, Bostancı-Kabataş/Beşiktaş ve Adalar’dan oluşan iç hat seferleri 1 Aralık tarihinden itibaren yapılmayacaktı.

EKONOMİK GEREKÇELER... Son dönemde döviz kurundaki yükselişe karşın, iç hatlardaki fiyat artış taleplerinin uygun görülmemesi, Osmangazi Köprüsü geçiş fiyatlarının düşürülmesinin İDO tarafından öngörülememesi nedeniyle tasarruf tedbirleri kapsamında şirket tarafından zarar eden tüm hatların geçici olarak kapatılmasına karar verildi.

DAHA ÖNCE DE HAT KAPATIP OTOBÜS AZALTMIŞTI... Daha önce de Bostancı-Yenikapı hattı kapanmış, Bostancı-Beşiktaş seferlerinin sayısı azaltılmıştı. Ayrıca, geçen günlerde şirket tarafından alınan kararla da, Bandırma Yenikapı hattında çalışan deniz otobüsü sayısı düşürülmüştü.