BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,76
ALTIN 2.440,10
HABER /  DÜNYA

İdam sonrası Bangladeş karıştı: 4 ölü

Bangladeş’te Cemaat-i İslami Partisi liderlerinden Abdülkadir Molla’nın idamının ardından olaylar çıktı. Olaylarda 4 kişi hayatını kaybetti....

Abone ol

Bangladeş’te Cemaat-i İslami Partisi liderlerinden Abdülkadir Molla’nın idamının ardından olaylar çıktı. Olaylarda 4 kişi hayatını kaybetti.
1971 yılında Pakistan’a karşı bağımsızlık savaşında savaş suçları işlediği iddiasıyla yargılanan Molla, dün gece geç saatlerde başkent Dakka’da idam edilmişti. Böylece Bangladeş’te bir savaş suçlusu ilk kez idam edildi.
‘Mirpur Kasabı’ olarak adlandırılan Molla’nın idamının ardından Cemaat-i İslami üyeleri sokaklara döküldü. Araçları ve evleri ateşe veren, dükkanları yağmalayan, el yapımı bombalarla silahlanmış grup, bazı yolları trafiğe kapadı. Bangladeş polisi, iktidardaki Halk Birliği Partisi’ne mensup iki kişinin, ülkenin güneybatısındaki Sathira şehrinde kesici aletlerle öldürüldüğünü açıkladı.
Güneydeki Noakali ölgesinde ise Cemaat-i İslami yandaşlarının polisle girdiği çatışmada bir kişi hayatını kaybetti. Bir sürücünün de Cemaat-i İslami’yi destekleyen göstericiler tarafından öldürüldüğü bildirildi.
(İHA)