BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,83
ALTIN 2.391,96
HABER /  DÜNYA

Molla’nın idamı protesto edildi

Bangladeş’te Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla’nın idam edilmesi Fatih Camii’nde cuma namazı çıkışında prot...

Abone ol

Bangladeş’te Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla’nın idam edilmesi Fatih Camii’nde cuma namazı çıkışında protesto edildi.
Cuma namazı çıkışında Fatih Camii’nin avlusunda toplanan yaklaşık 200 kişilik grup pankartlar ve sloganlar eşliğinde Fevziçakmakpaşa caddesine inerek buradan Saraçhane Parkı’na doğru yürüdü. Yürüyüş esnasında yol tek yönlü bir süre trafiğe kapatıldı. “Katil Hasina hesap verecek, Bangladeş’te zafer İslam’ın olacak” yazılı pankart taşıyan grup yürüyüş boyunca “Mevdudiden Molla’ya direnişe bin selam”, “Şehit Molla yolun yolumuz”, “Cemaa-i İslami yalnız değildir” sloganları atıldı. Saraçhane Parkı’nda toplanan grup adına Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya basın açıklaması yaptı. Kaya, “Abdulkadir Mola’yı şehit edenler ve Cemaat-i İslami’nin diğer liderleri hakkında idam kararı verenler tarihe bir şekilde geçecekler. Onlar hukuksuz, insafsız, vicdansız mahkemelerin katilleri olarak tarihe” dedi.
Bangladeş’teki mücadelenin Çeçenistan’dan, Çeçenistan’daki mücadelenin Mısır’dan, Suriye’den, Filistin’den ve diğer coğrafyadan farkı olmadığını belirten Kaya, “Dolayısıyla daha bir ay önce gıyabi cenaze namazını kıldığımız Abdulkadir Salihler bizim için ne ifade ediyorsa Abdulkadir Mollalar da bunu ifade ediyor. Ve bizler Allah’ın izniyle İslami direnişin bütün İslam coğrafyasında zafere ereceği günleri göreceğiz” diye konuştu.
Kaya, Abdulkadir Molla’yı idama götüren olayın 2010’da başlayıp devam eden tiyatro sahnesini andıran mahkemeler ve hukuksuz yargılamalar olduğunu savundu. Şubat ayında müebbet hapis cezası verilmesine rağmen daha sonra yeniden mahkeme kurulup idama hükmedildiğini kaydeden Kaya, tüm bunların bir oyun, bir tuzak olduğunu söyledi.
Yapılan eylemin ardından grup sessizce dağıldı.
(İHA)