BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İcra dairesindeki rüşvet çarkı!

Bakırköy İcra Dairesi, boğazına kadar rüşvete batmış! Bir iş için akıl almaz paralar dönüyor. İşte korkunç rüşvet çarkı;

Abone ol Bakırköy İcra Müdürlüğü'nde görevli 24 kişi hakkında rüşvetten dava açıldı. Memurların rüşvet vermeyen avukatları kendi aralarında fişlediği ortaya çıktı... İşte insanı hayrete düşüren rüşvet çarkı! 

Bakırköy İcra Müdürlüğü'nde çalışan memurlar ve icra avukatlarının ihbarı üzerine Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu'nun başlattığı soruşturma neticesinde 24 icra memuru hakkında dava açıldı. İcra miktarının yüzde 10'u kadar rüşvet aldıkları öne sürülen icra memurları ile ilgili olarak iddianamede kazançlarının çok üzerinde mal varlıkları ve sosyal yaşantıları olduğu vurgulanıyor.

5 evi var kirada oturuyor
Diğer tanık avukat Mahmut Arslan ise, 5. İcra Müdür Yardımcısı A.T.'nin yanındaki memurla yaptığı konuşmada; "Sizin icra ile çalışmak istemiyorum. Arif bey pazarlığı yüksek tutuyor, çalışmakta zorlanıyorum" dediği de iddianamede yer aldı.

Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı şoförlerinden Şuayip Batıkan, İcra Müdür Yardımcısı ile hacze gittikleri günü şöyle anlattı: "A.T, hacze gelen avukatlardan fazladan araç parası aldı ama parayı beğenmedi. Bana göstererek, 'Bugün avantadan 270 YTL aldık ama çok az' dedi." İddianamede, 1700 YTL maaşı olan 3. İcra Müdürlüğü Katibi M.G.'nin 5 evi olduğu ve kirada oturduğu da yer aldı.

İnsani hayrete düşüren rüşvet çarkı
İcra memurlarının avukatlardan aldıkları rüşvette bir tarifeye bağlı. Tahsil edilecek paranın miktarına göre memurlar avukatlardan yüzde 10'luk bir rüşvet alıyorlar. İşinin çabuk görülmesini isteyen bir avukat icra memurlarına 100 bin YTL'lik bir dosya için 10 bin YTL, 50 bin YTL'lik bir dosya için 2 bin 500-5 bin YTL arası rüşvet alıyor. En ufak bir işte bile zabıt katibinden müdürüne kadar 50'şer YTL'den toplamda 200 YTL rüşvet veriliyor. Bazı kurumlara ait çok sayıdaki dosyalardan birbirine uzak olan adreslere hafta sonu ve aynı gün içerisinde özel araçlarla gidilip, çoğunda haciz yapılmayıp kendilerine verilen yolluklardan pay alıyorlar. Avukatı olmayan ve tanıdıkları kişilerin hacizlerini menfaat karşılığı hemen sonuçlandırıyorlar.