BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.439,20
HABER /  DÜNYA

5 yaşındaki ablası vurdu

İngiltere'de küçük kız, babasının ortalıkta bıraktığı tüfeği aldı, tetiğe bastı. 18 aylık kardeşi Raşid kanlar içinde kaldı

Abone ol

Baba, yeni aldığı tüfeğini inceliyordu. Cep telefonu çaldı. Elindeki tüfeği, yatağın üstüne bıraktı ve konuşmaya başladı. Bu sırada babasının elinden bıraktığı tüfeği küçük Esma aldı. Tüfeği, oyuncak sanan küçük Esma, silahı elinde evirip çevirdi. Sonra, babasının yaptığını gördüğü şeyi yaptı. Tetiği çekti. Korkunç silah sesi, Esma'yı dehşete düşürdü. Çığlık çığlığa kaldı.

Evdekiler yanına koştu. Ama asıl dehşet, yatağın bir köşesinde yatan 18 aylık küçük kardeş Raşid'i gördünce yaşandı. Başından vurulduğu anlaşılan küçük Raşid kanlar içindeydi. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Doktorlar durumunun kritik olduğunu açıkladılar.

Sorumsuz babaya tepki yağdı

5 yaşındaki küçük kızın, kardeşini vurması İngiltere'yi şoke etti.. Birmingham kentinde yaşayan göçmen Bakht Zaman Rullah ve ailesi, bu olayla ülkenin gündeminde tartışma yarattı. Ateşli silahların satışıyla ilgili yeterli kısıtlamaların olmaması yeniden eleştirildi. Ama en çok da sorumsuz davranan ebeveyinler tepki gördü.

Komşular isyan etti

Şok yaratan olayın yaşandığı Rullah ailesinin komşuları ise ateş püskürüyor. Komşulardan, 50 yaşındaki Robert Stacey, The Sun gazetesine "Ona, avcılıkla ilgili bir kulübe üye olup olmadığını sormuştum. Üye olduğunu söylemişti. Hiç kimse, elinde silahla dolaşan komşuları olsun istemez" dedi.

Bir başka komşu "Bu korkunç bir olay. Çocukların olduğu yerde silahların ne işi var? Benim aklım almıyor" dedi.