BIST 10.048
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.433,43
HABER /  GÜNCEL

İçişleri Bakanlığı'ndan Cizre'de 'kusur' açıklaması

Şırnak'ın Cizre ilçesinde başından vurulan 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'la ilgili bir açıklama yapan içişleri bakanlığı, olayda sırasında orada bulunan aracın içindeki güvenlik görevlilerinin kusurlu olabileceğini söyledi.

Abone ol

İçişleri Bakanlığı Cizre'de 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın ölümünde güvenlik görevlilerinin kusurlu olabileceğine dair bir açıklama yaptı.

Bakanlığın sitesinde yer alan açıklamada, mülkiye müfettişlerinin ölümü araştırmak için görevlendirildikleri ve ilk tespitlerine göre "Olay yerinde bulunan aracın içindeki güvenlik görevlilerinden bazılarının olayda kusurlu olabileceği değerlendirilmektedir" denildi.

Açıklamada, "Konu ile ilgili soruşturma her türlü ihtimal dikkate alınarak bütün yönleri ile devam etmektedir" denildi.

Daha önce basında yer alan habereler göre Kazanhan'ın vurulması ile ilgili polis kriminal raporunda çocuğun başından "5 cm ebadında sert bir plastik parçanın" çıkarıldığı yer almıştı.

Raporda polis, bu parçanın av tüfeği fişeğine ait olduğunu söyleyerek, emniyet güçlerinde bu tür silah ve malzemesinin olmadığını, ancak av tüfeklerinin bölgede PKK üyeleri ve onları destekleyenler tarafından kullanıldığı söylendi.

Polis kriminal raporu ayrıca, Kobani eylemlerinden 6-8 Ekim tarihlerinde av tüfeği bayilerinin yağmalandığı da belirtilmişti.

HDP Şırnak milletvekil Faysal Sarıyıldız ise, CNN Türk'te katıldığı bir canlı yayında Kazanhan'ın başından çıkarılan parçanın benzerini kameralara göstermiş, olay yerinden bu tür mermi kovanlarının toplandığını belirtmişti.

Sarıyıldız, elindeki parçanın içinde gözyaşartıcı gaz bulunan özel tür yeni bir mühimmat olduğunu ve bunların bölgede özel harekat tarafından yeni kullanılmaya başlandığını söylemişti.