BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.440,79
HABER /  GÜNCEL

İçişleri Bakanlığı başlattı Balıkesir'e yüzlerce öğrenci geldi

İçişleri Bakanlığının "Biz Anadoluyuz" Projesi kapsamında ikinci kafile bu hafta Adıyaman´dan Balıkesir´e geldi. Toplam 2300 öğrencinin gelmesi planlanlan Biz Anadoluyuz Projesi kapsamında şu ana kadar 395 öğrenci misafir edildi.

Abone ol

BALIKESİR Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce koordine edilen proje kapsamında daha önce il dışına çıkmamış başarılı öğrenciler, Balıkesir´e geldi.

İller arasında kardeşlik hukukunun geliştirilmesinin amaçlandığı bu projeyle  kültürler arası etkileşim arttırılmaya çalışılırken hayatı boyunca kendi bulunduğu ilin dışına çıkmamış, uçağa binmemiş maddi durumu yerinde olmayan başarılı öğrencilerin diğer illerle kaynaşmasını, oradaki kültürleri tanımasını sağlamak hedeflendi.

İller arasında kardeşlik köprüsünün kurulması ve kardeşlik ruhunun geliştirilmesi, terör örgütlerinin istismarından ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulması, kardeşlik ve huzura katkı sunulması, iller arasında kültürel ve ortak değerlerin paylaşılmasının hedeflendiği proje kapsamında Balıkesir’e gelen  öğrenci grubunu Balıkesir Büyükşehir Belediyesi adına Yaygın Eğitim ve Konservatuvar Şube Müdürü Yücel Dağtaş, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ile Balıkesir İl Kültür Müdürü Mustafa Çaltı, Edremit Seyit Onbaşı Körfez Havalimanı’nda karşıladı. Öğrenciler daha sonra otobüslerle Ayvalık’a gelerek,  Cunda Uygulama Oteli’ne yerleştirildi. Yemek sonrası Cunda Adası’ndaki Necdet Kent Kütüphanesi ile Mustafa Koç Müzesi’ni gezen öğrenciler ertesi gün de Çanakkale’ye gitti. Öğrenciler Çanakkale’de; Çanakkale şehitliği ve anıtını gezdikten sonra Ayvalık’a döndüler.  Bir gün sonra da Balıkesir Büyükşehir Belediyesince tertip edilen programlara katılarak, Avlu ve Çocuk Köyü’nde eğlenceli vakitler geçirdiler. Adıyamanlı öğrencilerin 4 gün süren ziyaretlerinin son gününde ise Havran  Seyit Onbaşı  anıtını ziyaret edip, öğle yemeğinin ardından da uçakla Adıyaman’a döndüler.