BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,86
ALTIN 2.437,29
HABER /  GÜNCEL

Bomba iddia! Meclis Başkanı'nın da 'artık dinlen' denecek!

Kasım bombası: TBMM Başkanı İsmail kahraman bir dönem daha Meclis Başkanı olarak devam etmek istiyor. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Artık dinlenmelisin' diyecek... Yerine aday gösterilen en güçlü 4 isim kim?

Abone ol

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kadir Topbaş, Melih Gökçek, Recep Altepe ve Ahmet Edip Uğur'dan sonra TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ı da değiştireceği iddia edildi.

Erdoğan'ın "Gençlik" mesajından sonra yaz aylarında ciddi bir rahatsızlık geçiren İsmail Kahraman'ın da istifasının isteneceği, ancak tek gerekçenin gençleştirme olmadığı öne sürüldü. Birgün gazetesi, "AK Parti grubunda Kahraman'a dair ciddi rahatsızlık olduğu" iddiasını gandeme getirdi. 

Yasama çalışmalarına 1 Ekim’de başlayan TBMM’de İçtüzük gereği Kasım ayında iki yıllık görev süreleri dolduğu için Başkan İsmail Kahraman ve başkanlık divanı üyeleri yeniden seçilecek. TBMM’de grubu bulunan dört siyasi partinin grup başkanvekilleri ile ihtisas komisyonlarının başkanları da bu süreçte yeniden belirlenecek.

'ARTIK DİNLENMELİSİN' Mİ DİYECEK?

Seçime yönelik kulisler hareketlenirken, kısa süre öncesine kadar göreve devam edeceğine kesin gözüyle bakılan TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın görevi bırakmak zorunda kalabileceği belirtiliyor. AK Parti kulislerinde Erdoğan’ın, başkanlığa devam etmek isteyen Kahraman’dan ‘artık dinlenmesini’ isteyebileceği kaydediliyor.

NEDEN 15 TEMMUZ SONRASI KAÇAN DAMADI MI?

AK Parti Grubu’nda Kahraman’la ilgili değişiklik beklentisini dile getirenler, farklı gerekçeler öne sürüyor. Kahraman’ın geçen yasama döneminde yaşadığı uzun süreli sağlık sorununu gerekçe gösterenler olduğu gibi, 15 Temmuz’dan sonra el konulan bir hastanenin ortağı olan damadının yurtdışına kaçtığını anımsatanlar ve TBMM’de devam eden tadilat çalışmalarına yönelik mali konularla ilgili bazı iddiaları dile getirenler de var.

BAŞKANLIK KOLTUĞU İÇİN İSMİ GEÇENLER

Erdoğan’ın ‘değişiklik’ için düğmeye basması durumunda Kahraman’dan boşalacak TBMM Başkanlığı için Hayati Yazıcı, Nabi Avcı, İsmet Yılmaz ve Bekir Bozdağ’ın isimleri konuşuluyor.