BIST 9.775
DOLAR 32,54
EURO 34,99
ALTIN 2.434,75
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

İçişleri Bakanı Soylu: Teröriste gerekli cevabı verdik

İçişleri Bakanı Soylu Doğu ve Güneydoğu'da binlerce kişinin istihdam edileceğini, milyarlık yatırımların hayata geçirileceğini müjdeledi.

Abone ol

İçişleri Bakanı Soylu Doğu ve Güneydoğu'da binlerce kişinin istihdam edileceğini, milyarlık yatırımların hayata geçirileceğini müjdeleyerek, "Teröriste gerekli cevabı verdik, şimdi yatırımlar geliyor" dedi.

Diyarbakır'daki temasları kapsamında dün Hani ilçesine geçen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, burada vatandaşlara hitap etti. Soylu açıklamasında şunları söyledi:

"Çok sıkıntı çektik. Yıllardır arkamıza durup bakmaktan yorulduk. Acaba ne yapacaklar, acaba hangi oyunun, hangi tezgahın bir parçasını işletecekler diye yorulduk. 1960'ta darbe yaptılar, elimizden memleketimizi, hürriyetimizi, demokrasimizi aldılar. 1961'de Menderes'i astılar. 'Siz köylüler mi bu memleketi idarece edeceksiniz?' dediler. Yetmedi, 1971'de muhtıra verdiler. 1980'e doğru giderken bu ülkede sağcı ve solcu diye bir annenin iki evladını birbirine pusu kurdurup, öldürttüler.

17-25 ARALIK DARBESİ

28 Şubat süreciyle bizi terbiye etmeye çalıştılar. Menderes'ten 53 yıl sonra kıymetli Cumhurbaşkanımıza 17-25 Aralık darbesini yaptılar. Yetmedi cebimizde ne var ne yok almak istediler. Fabrikaları iflas ettirdiler. Terörü, PKK’yı, FETÖ'yü, DEAŞ'ı başımıza musallat ettiler. Ayağa kalkmamamız için ellerinden geleni yaptılar.

''BU OYUN BİTSİN İSTİYORUZ"

Milletimizin ensesinde boza pişiriyordun. Her türlü ahlaksızlığı yapıyordun. Kandil’deki eşkıyaların hangisinin hayatı sizin hayatınıza benziyor, hangisinin değeri sizin değerinize, ahlakı sizin ahlakınıza benziyor? Hangi biri şu Ezan-ı Muhammed'i okununca kendine çeki düzen veriyor? Değerlerimizden ve kardeşliğimizden uzak başkalarının maşası olmuşlar. Dün oradan konuşuyorlar, oradan konuşacağına cesaretin varsa, gel de buraya görelim. Bu oyun bitsin istiyoruz. Çocuklarımızın işsiz kalmamasını, 13 yaşındaki kızlarımızın terörist olmamasını istiyoruz. 

''TERÖRİSTLERE GEREKEN CEVABI VERDİK''

Teröriste gerekli cevabı verdik, şimdi yatırımlar geliyor. Başbakan'ımız Diyarbakır'da Cazibe Merkezleri Programı'nı açıkladı, yatırımlar için müracaatlar başladı.

''İŞ ÜRETENİN SİSTEMİ''

Keşke bunları Kılıçdaroğlu'na da anlatsaydım. Kürt kardeşimin dertlerinin istismarını yapar, şimdi PKK ve FETÖ ile kol kola. Kasetle genel başkan oldu. Kaseti FETÖ yaptı. Kılıçdaroğlu'nu niye size şikayet ediyorum, biliyor musunuz? Çünkü bu mevcut sistemi savunuyor, arkasına saklanıyor. Onun için Şanlıurfa, Diyarbakır, Şırnak önemli değil. 25 puan oy alıp, yatıyor. Ondan sonra hepimize meydan okuyor, sadece konuşuyor. Bunların işi gücü 'hayır'. Bunlar birinci köprüye, ikinci köprüye 'hayır' dediler. Bunlar iş bilmezler.

''PKK'NIN ADINI AĞZINA ALMAYACAK''

Teröre karşı öyle bir mücadele ortaya koyuyoruz ki bundan sonra hiç kimse PKK'nın adını ağzına alamayacak. Onu silip, tarihin derinliklerine gömeceğiz. Hiç merak etmeyin Kürt kardeşimin üzerinde kurduğu baskıyı da ortadan kaldıracağız."