BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.435,52
HABER /  GÜNCEL

Hakkari'den bir acı haber daha geldi

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısında yaralanan askerlerden biri tedavi gördüğü hastanede şehit düştü.

Abone ol

HAKKARİ'de PKK'lı teröristlerle çatışmaya giren ve yaralanan askerlerden biri dün akşam tedavi gördüğü hastanede kurtarılamayarak şehit düştü. Bu acı haberle birlikte önceki günkü saldırıda şehit düşen askerlerin sayısı ikiye yükseldi.

Türkiye'nin Kuzey Irak sınırına sıfır noktadaki Çukurca 2. Hudut Tugay Komutanlığı'na bağlı Gerki Tepe Üs bölgesine önceki gün saat 22.00 sıralarında bir grup PKK'lı terörist, sisli havadan da yaralanarak sızma girişiminde bulundu.

NÖBET YERİNE BASKIN

Nöbet tutan askerlerin fark ettiği teröristler, uzun namlulu silahlar ve roketatarla saldırı düzenledi. Güvenlik güçlerinin anında karşılık verdiği PKK'lı teröristler kaçarken, saldırıda 1 asker şehit oldu, 3 asker de yaralandı. Hakkari Devlet Hastanesi'nde tedavi gören askerlerden biri daha yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Diğer yaralıların tedavisi sürüyor.

ACI HABER AİLESİNE ULAŞTI

Piyade sözleşmeli er Mehmet Acıbucu'nun  Osmaniye'nin  Kadirli ilçesindeki babaevine acı haber ulaştı.

Acıbucu'nun Dervişpaşa Mahallesi'ndeki babaevine gelen  Kadirli Kaymakamı Tamer Orhan, Belediye Başkanı  Ömer Tarhan ve ilçe  Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Hakan Bozgedik, şehadet haberini anne Yeter Acıbucu'na sağlık ekipleri eşliğinde verdi.

Acı haberi alan anne Acıbucu gözyaşlarına hakim olamazken, şehidin yakınları sinir krizi geçirdi.

Şehidin babaevine Türk bayrağı asılırken, haberi duyan vatandaşlar şehidin evine akın etti.

İLK GÖREV YERİYDİ

21 yaşındaki Mehmet Acıbucu'nun bekar olduğu ve küçük yaşta babasını kaybettiği öğrenildi. 2 kızkardeşi olan Acıbucu'nun şehit düştüğü  Çukurca'nın ilk görev yeri olduğu bildirildi.

KENDİ HAZIRLADIĞI VİDEO YÜREKLERİ DAĞLADI

Öte yandan şehit Mehmet Acıbucu'nun kendi hazırladığı bir videoda sosyal medyada çok sayıda kişi tarafından paylaşıldı. İşte o video: