BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan flaş erken seçim yorumu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "16 Nisan sonrası erken seçim" var iddialarını değerlendirdi. Erdoğan, 15 yılda bir kez erken seçime gidildiğini söyleyen Erdoğan, Başbakan Yıldırım'ın sözlerini hatırlattı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, erken seçim iddialarıyla ilgili Başbakan Binali Yıldırım'ın "erken seçim düşünmüyoruz" sözlerini hatırlattı, kendisinin de aynı fikirde olduğunu söyledi.

Erdoğan, Kanal D- CNN Türk ortak yayınında Hakan Çelik'in sorularını cevapladı. Erken seçim iddialarını cevaplayan Erdoğan, erken seçimlerle idare edilen ülkede istikrarın olmayacağını söyledi. Erdoğan şöyle konuştu:

"Bu yapı 2019'un Kasım'ına kadar böyle gidecek fakat hükümetin Bakanlar için tasarrufu olabilir. Hükümet herhangi bir oylama yapar mı yapmaz mı bilmiyorum. Mevcut anayasa 16 Nisan'dan sonra bu hükümet kalkıp yerine yenisi gelmesi gibi zorlama söz konusu değil. Hükümet böyle bir karar alır mı hükümetin kendi tasarrufudur. Şu andaki görüntüde 2019 Kasım'a kadar gidecek bir hükümet var. Başbakan biz erken seçimi düşünmüyoruz diyor. Bana sorulsa ben de aynı kanaatteyim. Erken seçimlerle idare edilen ülkede istikrarı bulamazsınız."