BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İbrahim Şahin'in günlüğünde ne var?

Hafızasının yerinde olmadığını öne sürerek ifade vermeyen İbrahim Şahin'in 15 yıldır günlük tuttuğu ortaya çıktı.

Abone ol

26'sı tutuklu 117 sanığın yargılandığı 2. Ergenekon Davası'nda ifade veren İbrahim Şahin, "15 senedir günlüklerimi hazırlıyorum. Hapisten çıktıktan sonra ben de o günlükleri açıklarım" dedi. Şahin, gözaltına alındığı dönemlerde, hafıza kaybının olduğu gerekçesiyle ifade vermemişti.

Tuncay Özkan, Mustafa Balbay'ın da aralarında bulunduğu 26'sı tutuklu 117 sanığın yargılandığı 2. Ergenekon Davası, tutuklu sanık İbrahim Şahin'in savcılıkta verdiği ifadelerinin okunmasıyla devam ediliyor.

Savcılıkta verdiği ifadeleri kabul etmediğini söyleyen Şahin, "Susurluk konusunda üzerime çok geldiler. Susurlukla ilgili herkes yalan söyledi. Susurluk diye bana saldırıyorlar, beni hedef yapıyorlar." dedi. Şahin, "Susurlukla ilgili gerekirse herşeyi anlatırım. 15 senedir günlüklerimi hazırlıyorum. Hapisten çıktıktan sonra ben de o günlükleri açıklarım" dedi.

"PKK, CIA VE MOSAD TARAFINDAN KURULMUŞTUR"


Rahatsız olabilirim ama bazı şeyleri hatırlıyorum diyen Şahin, "Ergenekon ve Susurluk ile bir ilgim yok" dedi. Terörist olmadığını sık sık tekrar eden Şahin, Alevilere yönelik suikast hazırlığı içinde olduğu iddialarını reddetti. PKK'nın bir Kürt örgütü olmadığını ileri süren Şahin, PKK'nın üst düzey yöneticilerinin Ermeni olduğunu iddia etti. Şahin, "PKK, CIA ve MOSAD tarafından kurulmuştur. İsrail'e 2 defa gittim başıma Susurluk ve Ergenekon geldi." diye konuştu. Bütün gizli servislerin kendisini öldürmek istediğini söyleyen Şahin, hiç kimseye suikast hazırlığı içinde olmadığını savundu.

"YILLARCA PKK'LILARLA MÜCADELE ETTİM"


1980 yılında 10 askerle Eruh'a giderken yollarının PKK'lılar tarafından kesildiğini anlatan Şahin, "10 askeri gözlerimin önünde işkenceyle şehit ettiler. Bütün işimi bırakıp onları bulmak için çalıştım. Olaydan sonra 13 PKK'lı öldürüldü. O çatışmada biz de vurulduk. Ben bunlarla övünürken bana PKK'lı diyorlar. Nedir bu saçmalık, anlamıyorum." diye konuştu.

Yıllarca PKK ile mücadele ettiğini söyleyen ve duruşmada zaman zaman da sinirlendiği görülen Şahin, "Doğudaki aşiret evlerini tek tek gezerek hepsini vatansever ve devletçi yaptım" dedi.

Duruşmaya ara verildi.