BIST 9.774
DOLAR 32,52
EURO 34,87
ALTIN 2.431,30
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

150 bin memur bu haberi bekliyor!

Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, kamu iktisadi teşebbüslerinde çalışan 150 bin memurun YPK'nın bu kararını beklediğini açıkladı

Abone ol

Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, kamu iktisadi teşebbüslerinde (KİT) çalışan 150 bin memurun zamlı maaş için aylardır Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararını beklediğini belirtti

Tonbul, yaptığı açıklamada, KİT'lerde çalışan memurların 2010 yılı toplu görüşmelerinde varılan mutabakat gereği 2011 yılından itibaren ''denge tazminatı'' alabilmesi için YPK kararına ihtiyaç olduğunu ifade etti.

''150 bin memur zamlı maaş için aylardır YPK kararını bekliyor'' diyen Tonbul, kararının gecikmesinin KİT'lerde çalışan II sayılı cetvele tabi memurların aylık 80'er lira eksik maaş almasına neden olduğunu vurguladı.

EÜAŞ, TEİAŞ, TEDAŞ, TCDD ve PTT gibi KİT'lerde çalışan memurların, kararın, yılbaşından itibaren 3 ay geçmiş olmasına rağmen henüz alınmamış olması nedeniyle mağdur olduklarını belirten Tonbul, şunları kaydetti:

''Toplu görüşmelerde alınan mutabakat gereği, YPK kararlarının Bakanlar Kurulu ile eş zamanlı çıkarılması gerekiyor. YPK kararının bugüne kadar maalesef yayımlanmaması kamu çalışanları arasında huzursuzluğa sebep olmaktadır. YPK kararının bir an önce çıkması için yetkilileri göreve çağırıyoruz. Memurların geciktirilen 80 lira ek ödemesi özellikle konfederasyonumuz Memur-Sen ve sendikamız Enerji Bir-Sen'in girişimleri neticesinde bazı kurumlarda avans olarak verilirken bazılarında ise henüz verilmemiştir. Dolayısı ile çalışanlar arası huzursuzluk giderek artmaktadır'' dedi.