BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

BDP Meclis grubunda tek başına!

BDP'nin Meclis'teki grup toplantısında ilginç bir görüntü yaşandı. Milletvekillerinin büyük kısmı seçim bölgelerinde olunca grup toplantısını tek bir milletvekili izledi

Abone ol

İNTERNETHABER

ANKARA- BDP'nin haftalık Meclis grubu toplantısında ilginç bir görüntü yaşandı. Milletvekillerinin büyük kısmı seçim bölgelerinde olunca kürsüye çıkan Eşbaşkan Gültan Kışanak sadece tek bir milletvekiline konuştu. O milletvekili de Akın Birdal'dı.


BDP Meclis grubu Eşbaşkan Gültan Kışanak başkanlığında toplandı. Grup toplantısına çeşitli illerden partililer ve kitle örgütlerinden temsilciler katıldı.  

BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız beraberindeki milletvekilleri Hamit Geylani ve Ufuk Uras'la birlikte grup toplantısını başlatmak için kürsüye çıktı. Yıldız yaptığı kısa konuşmada seçim çalışmaları nedeniyle milletvekillerinin büyük kısmının toplantıya katılamadığını söyledi. Ardından da konuşmasını yapması için Eşbaşkan Gültan Kışanak'ı kürsüye davet etti. 

Parti liderlerinin milletvekillerine seslendiği grup toplantıları böylece bir ilke sahne olmuş oldu. Kışanak salonda en önde oturan tek milletvekili Akın Birdal ve konuşmayı dinlemek için gelen partililere seslenmiş oldu.

İşte o ilginç fotoğraf: