BIST 10.269
DOLAR 32,25
EURO 34,84
ALTIN 2.427,92
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'den idam cezasına yeşil ışık

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, idam cezasına karşı olmadığını açıkladı

Abone ol

Kayseri'de 18 ay önce Şeker Bayramı'nda kaybolan 3 çocuğun hunharca öldürüldüğünün ortaya çıkması idam cezasını yeniden tartışmaya açtı. BBP Genel Başkanı Topçu idamın geri gelmesini istedi, AK Partili Kuzu destek verdi, CHP'li Gürsel Tekin ise tepkili...

TBMM BAŞKANI ŞAHİN

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin idam cezasının geri getirilmesini zor olarak görüyorum

MHP'Lİ OKTAY VURAL

MHP'li Oktay Vural, hükümetin idam cezasını geri getirmesi durumunda destek vereceklerini söyledi.

BBP LİDERİ: İDAM GERİ GELSİN

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, ahlaki, ekonomik ve bölücü teröre bulaşanlar için idamın geri getirilmesini istedi.

Topçu, "Meclise sesleniyoruz; idamı kaldırdınız. Bu vahşet ortamını ellerinizle hazırladınız, AB denilen hayal tünelinden çıkamadınız. Canınız sıkıldıkça referanduma gidiyorsunuz. İdamın geri getirilmesini de millete sorun" dedi.

AK PARTİLİ BURHAN KUZU: İDAMA KARŞI DEĞİLİM

Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı AK Partili Burhan Kuzu, şahsi olarak idam cezasına karşı olmadığını açıkladı.

CHP'Lİ TEKİN: TARTIŞMAK DEMOKRASİ AYIBI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ise, idam cezasını tartışmanın demokrasi ayıbı olacağını söyledi.

CHP'Lİ ARITMAN: KARŞIYIM

CHP İzmir Milletvekili Canan Aritman, "En bir hekim olarak, sosyal demokrat olarak her şekilde öldürmeye karşıyım. Çocuk tecavüzlerinde ağırlaştırılmış hapis cezası verilmeli. İnsan öldürmeye karşıyım. İdam cezasının yanında olamam. Çocuk tecavüzlerine karşı en ağır ceza verilmeli" diye konuştu.

CHP'Lİ ERSİN: ABARTILI TALEP

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, idam cezası tartışmalarına şöyle dedi:

"İdam cezasını Türkiye bütün çağdaş ülkelerde olduğu gibi sisteminden çıkardı. Ceza sisteminde idam cezası yok. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası var. Dolayısıyla suç işleyen kişilerin suçun mahiyeti ne olursa olsun kısasa kısas anlayışını 21. yüzyılda söz konusu olmadığı çağdaş ülkeler tarafından kabul ediliyor. Ağır ceza vermek doğrudur. Çocuklara yönelik işlenen suçlarda cezaların ağırlaştırılması doğrudur. İdam cezası uygulanmamalı. Abartmamalı ve sulandırmayalım. İdam cezası istemek sulandırmaktır. Olmayacak şeylerle kamuoyunu meşgul etmeye gerek yok."

CHP'Lİ SEVİGEN: KATLİAM KATLİAMLA ÖRTÜLMEZ

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen de, "İdam cezası uygulanmamalı. İdam cezası başka bir katliam, bir katliamı diğer katliamla örtemeyiz. İdam cezası uygulanmamalı. O da bir katliam. Ne farkı var. Bu tartışmalar faydalı tartışma değil. Ailelere de acı veriyor. Cezalar ağırlaştırılmalı" şeklinde konuştu.

BBP'DEN 'İDAM CEZASI GERİ GELSİN' DİYE İMZA KAMPANYASI

Bu arada BBP Genel Başkanı Topçu, bugün Abdi İpekçi Parkında partisinin Ankara İl Başkanlığınca "idam yasasının geri getirilebilmesi için" başlatılacak olan imza kampanyasına katılacak.