BIST 10.308
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.407,15
HABER /  GÜNCEL

İbo'ya Kuzey Irak piyangosu vurdu

Kuzey Irak Milli Piyangosu ihalesini kazanan İbrahim Tatlıses, adı "İbo Bingo" olan çekilişte 500 bin dolar dağıtacak.

Abone ol

Kuzey Irak Milli Piyangosu ihalesini kazanan İbrahim Tatlıses, adı "İbo Bingo" olan çekilişte 500 bin dolar dağıtacak; büyük ikramiye 250 bin dolar. Sabah gazetesi yazarı Savaş Ay, haberi İbrahim Tatlıses'le yaptığı telefon görüşmesinde öğrenerek yazdı. İşte Ay'ın Tatlıses'le yaptığı görüşme...

... Orada "Cennet Bahçesi" isimli konut projesine ortak olan sanatçıya, "Mühendis kimseye bir şey söylemeden Türkiye'ye, Kuşadası'na döndü" haberi veriyor telefondaki ses. İbo köpürüyor: "Ben ona izin vermedim ki, niye döndü bu adam?" Sonra projeleri bir de bana anlatıyor: Yarın (bugün) Kuzey Irak'a, Erbil'e gidiyorum. Biliyorsun Al-Adel Company Group Yönetim Kurulu Başkanı Rüsdi Said ile ortaklığım var.

Şu piyango işine de girdiğiniz ortak hani?

Evet, girdik ve Kuzey Irak Milli Piyangosu ihalesini biz kazandık. Adı "İbo Bingo" oldu. Önümüzdeki hafta ilk çekiliş yapılacak. Toplam 500 bin dolar dağıtılacak.

Kaç kişiye?

Büyük ikramiye 250 bin dolar. Devlete de 100 bin dolar kalacak. Gerisi çeşitli miktarlarda kazanan diğer talihlilere dağılacak.

Konut projesi ne durumda? İşçiler "Para alamadık, Cennet Bahçesi siteleri bize cehennem oldu" diye yakınıyorlardı.

Bazı aksamalar olmuş. Oraya gidince hepsini birden toptan halledeceğim. Bizde kimsenin parası kalmaz.

Güvenlik sağlam mı oralarda, otorite boşluğu var mı?

Her geçen gün iyiye gidiyor. Sorun çıkmıyor. Çok da sevilip sayılıyoruz şükür.

Günün moda sorusunu sorayım. Fazıl Say'ın son haftalarda yaptığı çıkışlara ne diyorsun?

Beni hiç ilgilendirmiyor, muhatap olarak görmüyorum.

Adam dünya çapında sanatçı yahu!

Dinlediğim, izlediğim biri değil. İyi bir müzisyen olabilir. Güzel, başarılı bir sanatçı olabilir ama...

Ama ne?

Kullandığı dil, üslubu o kadar güzel değil. Fazla da bir şey söylemem bu konuda. Bunca lafın arasında bile Doğan Kalkavan'ı tavlada yenmeyi başarıp, bağırarak türkü okuyor oturduğu yerden sonra da: "İndim dereyeee, daş bulamaaadım."

TATLISES'İN İNŞAATINDA MAAŞ KRİZİ

Kuzey Irak'ta nisan ayında temeli atılan İbrahim Tatlıses'in de yüzde 50 ortağı olduğu Cennet Ovası evleri inşaatında çalışan işçiler, 5 aydır maaşlarını alamadıklarını öne sürmüştü. Bazı internet sitelerine konuşan işçiler, daha 45-50 derece sıcakta durmadan çalıştıklarını ancak maaş alamadıklarını iddia etmişti. Tatlıses ise haberin yer aldığı internet sitesine yaptığı açıklamada "İşçileri biz değil taşeron firma dolandırdı. İşçiler bu ramazan ayında mağdur olmasın diye 340 bin dolar ödeme yaptık. Geriye 40 bin dolar Taşeron firma bölgeden kaçınca işçilerin parasını da kendi cebimizden ödedik. Geriye kalan bütün paraları da ödeyeceğiz" demişti.