BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,06
ALTIN 2.309,79
HABER /  GÜNCEL

İBB ve İlçe belediyelerde çok büyük 'Bylock' operasyonu!

İSTANBUL, Bursa, Düzce, Kocaeli, Niğde, Sakarya, Şanlıurfa ve Rize olmak üzere 8 ilde belediye çalışanlarına yönelik FETÖ operasyonu başladı. Operasyon kapsamında 112 kişi gözaltı kararı var. 67 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, İstanbul'daki bazı belediyelerde daha önce görev yapan ve hakkında gözaltı kararı verilen 112 kişiden 67'si yakalandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock kulanıcılarına yönelik soruşturma sürüyor.

OPERASYON OLAN İSTANBUL İLÇELERİ
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalarda, 112 kişinin İstanbul ve ilçe belediyelerinde çalıştığı tespit edildi. Bu kişiler KHK ile ihraç edildikten sonra bugün düğmeye basıldı.

Listedeki belediyeler şunlar : İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Adalar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beyoğlu, Eyüp, Güngören, Kadıköy, Kağıthane, Küçükçekmece, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sultanbeyli, Sultangazi ve Zeytinburnu.

8 İL LİSTEDE

Bu kapsamda İstanbul, Bursa, Düzce, Kocaeli, Niğde, Sakarya, Şanlıurfa ve Rize olmak üzere 8 ilde düzenlenen operasyonlarda 67 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital malzemeye el konuldu. Diğer zanlıların yakalanması için polis ekiplerinin çalışmaları sürüyor.