BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.423,10
HABER /  GÜNCEL

Ankara'da büyük şüphe PKK saldırısındaki kritik ayrıntı

Vatan gazetesi Ankara Temsilcisi Murat Çelik bugünkü yazısında cuma günü terör örgütü PKK'nın yaptığı ve 1 askerimizin şehit olduğu saldırı ile ilgili Ankara'da oluşan büyük şüpheyi yazdı.

Abone ol

Kuzey Irak'taki referandumdan 4 gün sonra terör örgütü PKK'nın Irak tarafından gerçekleştirdiği saldırıya, peşmergenin göz yumduğu yönünde ayrıntılara ulaşıldı.

Irak sınır hattının Çukurca ilçesinin karşısında yer alan Kuzey Irak’ın Kanimasi bölgesinde, geçtiğimiz cuma günü çıkan çatışmada, 41 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Yahya Acar şehit oldu, dört asker de yaralanmıştı. Çatışmada üç PKK’lı terörist de öldürülmüştü.

Irak'ın kuzeyinden gerçekleştirilen saldırıyla ilgili Ankara'da oluşan şüpheyi Vatan yazarı Murat Çelik, "Kritik ayrıntı büyük şüphe" başlıklı yazısında anlattı.

"PEŞMERGE PKK'YA GÖZ YUMDU" ŞÜPHESİ
(...)Ankara’da istihbarat ve güvenlik kaynaklarının dikkat çektiği nokta şu: Peşmerge’nin denetiminde olan ve yıllardır askeri konvoyların sürekli gidip geldiği bu güzergahta, bunca yıldır TSK unsurlarına yönelik herhangi bir saldırı olmamıştı.

Durum böyleyken, Kuzey Irak’taki referandumdan sadece dört gün sonra o bölgede böyle bir olayın yaşanması tesadüf olabilir mi?

Ankara’nın Barzani yönetimine gösterdiği tepki ortadayken yaşanan bu olay, referandum kaynaklı kriz ortamında nasıl okunmalı? Senelerdir o hatta eylem yapamayan PKK, TSK konvoyuna nasıl saldırabildi?

Yani senelerdir o hatta PKK’nın kan dökmesinin önüne geçebilen Peşmerge, bu defa nasıl oldu da, terör örgütünün saldırısını engelleyemedi?

Bir şehit verilen, dört askerin de yaralandığı bu olay ile ilgili Ankara’da işte böyle ciddi soru işaretleri var."

Türkiye'den Barzani açıklaması: İş işten geçmiş değil

Barzani komutanlarıyla Kerkük'e çıkarma yaptı!