BIST 9.797
DOLAR 32,58
EURO 35,03
ALTIN 2.457,71
HABER /  GÜNCEL

Hayvanları koruma günü nedir nasıl kutlanır?

Hayvanları koruma günü her yıl 4 ekim tarihinde kutlanıyor. Hayvanları koruma günü neden yapıldı nasıl kutlanıyor? Hayvanları koruma gününün amacı ne? Hayvanları koruma günü ile ilgili tüm detaylar internethaber'de.

Abone ol

Hayvanları Koruma günü nedir nasıl kutlanıyor? Hayvanları Koruma gününe bir gün kala herkes günün anlam ve önemini merak ediyor. Hayvanları koruma günü ile ilgili detaylar haberimizde.

Dünyanın birçok yerinde hayvanlara şiddet devam ediyor. Sıklıkla karşılaştığımız, hayvanlara karşı tecavüz şiddet olayları için her yıl 4 Ekim'de Türkiye'de ve dünyada kutlanıyor. 

İNGİLTERE'DE AÇILDI

Hayvanların insanlara bunca hizmetine karşın bazı hayvanlar horlanmakta, onlara eziyet edilmekte ve hatta öldürülmekte, soyları tükenmektedir. Buna önlem olarak ilk kez 1825 yılında İngiltere’de Hayvanları Koruma Kurumu açıldı.

LAHEY'DE TOPLANAN KURULUŞ İLAN ETTİ

Hayvanları Koruma Derneği’nin 1908 yılında kurulmasıyla sistemli ve düzenli olarak hayvan sorunlarıyla ilgilenildi. Dernekler kuruldu, konunun önemi gittikçe büyüyor, insanlar yıllardır hayvanlara karşı yapılan haksızlıkların farkına vararak onları korumak istiyorlardı. Aynı amaçlı dernekler birleşerek Hollanda'nın başkenti Lahey'de Dünya Hayvanları Koruma Federasyonu'nu oluşturdular. 1931 yılında toplanan bu kuruluş 4 Ekim'i Hayvanları Koruma Günü ilan etti.