BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,80
ALTIN 2.398,61
HABER /  EKONOMİ

İas Yazılım İtalyada şube açtı

Türk kurumsal kaynak planlama yazılımını üreten IAS Yazılım, İtalya ofisini açtı.

Abone ol

IAS Yazılım’ın tamamını Türkiye’de geliştirdiği kurumsal kaynak planlama yazılımı CANIAS ERP, Almanya, Fransa ve Avusturya başta olmak üzere Avrupa’da pek çok firma tarafından kullanılıyor.

IAS (Industrial Application Software) Yazılım, şirketlere bilgi sistemleri konusunda yazılım çözümleri üretmek ve danışmanlık hizmeti sunmak amacıyla 1989 yılında Almanya’nın Karlsruhe kentinde Hakan Karabiber tarafından kuruldu. 1994 yılında Türkiye ofisini açarak yazılım geliştirme ve ARGE faaliyetlerini Türkiye’ye taşıyan IAS, Türkiye’de geliştirilen yazılım ürünlerini yurtdışına ihraç ediyor. IAS Yazılım, bu anlamda Türkiye’de ilk ERP yazılım ihracını gerçekleştiren yazılım firması olma özelliğini taşıyor.

IAS Yazılım, ürettiği CANIAS ERP kurumsal kaynak planlama yazılımının İtalya’da satış ve danışmanlığını vermek amacıyla Torino kentinde ofis açtı. IAS İtalya on kişilik kadrosuyla Mart ayında faaliyete geçiyor. Her sektörden her ölçekteki firmanın ihtiyacına uygun, esnek, java tabanlı, internet üzerinden her zaman ve her yerden kullanılabilen, açık kaynak kod ile rakiplerinden ayrılan CANIAS ERP, yeni açılan İtalya ofisi ile birlikte İtalyan şirketlerinin de hizmetine sunuluyor.

2005 yılında yurtdışı gelirlerini yüzde 60 oranında artıran IAS Yazılım, İtalya yatırımları ile büyüme oranlarını katlamayı hedefliyor.

IAS Yazılım’da İtalya projesi sürecinde Uluslararası Yatırımlar Koordinatörlüğü görevine atanan Özgür Yavuz, IAS’nin İtalya yatırımlarının yeni ülkelere yapılacak yatırımlarla süreceğini vurguladı.

Yavuz, IAS Yazılım’ın hızlı büyümesi ve 2006 hedefleri için de, “IAS olarak, 2006 yılını atılım yılı olarak belirledik ve ilk etapta yakın pazarlara yönelmeyi tercih ettik. IAS-İtalya'nın kurulum sürecini tamamladıktan sonra hızla İspanya'da yapılanmayı planlamaktayız. 2006 hedefimiz, Avrupa'da 3 yeni ülkede daha faaliyete başlamak. ERP projelerinin, uzun soluklu ve güvene dayalı yapısını bildiğimiz için, bu ülkelerde temsilcilik veya bayiilik yöntemiyle değil, kendi yatırımlarımızla var olmayı seçtik. Böylece, IAS'ye olan mevcut pazarlardaki güveni, yeni pazarlarda da sürdüreceğiz. IAS’nin uluslararası pazarda başarılı olmasının ardında, Türkiye’de gerçekleştirdiği yazılım geliştirme ve AR-GE yatırımları ve bunun sonucunda sağladığı teknolojik üstünlük var elbette. Bu AR-GE ve geliştirme kadrosu da, yeni pazarlarla birlikte artan ihtiyacı karsılayabilmek icin hızlı bir büyüme sürecine girmiştir.” şeklinde konuştu.