BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,09
ALTIN 2.476,51
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

İkinci el oto piyasası kıpırdadı

Uzun süre durgunlaşan ikinci el otomobil piyasası, yaklaşan bahar nedeniyle hareketlendi.

Abone ol

Kredi faizlerindeki düşüş, sıfır otomobillerdeki kampanyalı cazip fiyatlar ve kullanılmış otomobillerin yatırım aracı olmaktan çıkması nedeniyle uzun süre durgunluk yaşanan ikinci el otomobil piyasası, yaklaşan bahar nedeniyle hareketlenmeye başladı.


Bursa Oto-Koop Başkanı Rasim Hazar, kış ayları boyunca durma noktasına gelen satışların, geçmiş yılların aksine, Ramazan ve Kurban bayramlarında da hareketlenmediğini anımsattı.


Hazar, son 10-15 gündür Oto-Koop'a gelen ziyaretçi sayısı ve satışlarda kıpırdanma yaşandığını belirterek, "Bir süre öncesine kadar 230 galerinin bulunduğu Oto-Koop'a gelen ziyaretçi sayısı 50'yi bulmuyordu. Bunlar arasında da bakan çok alan yoktu. Ancak, son günlerde ziyaretçi sayısında da satışlarda da bir kıpırdanma, hareketlilik var. Şimdi, günde 200-300 ziyaretçi geliyor. Fiyatlar da cazip, geçen yıla göre 2-5 bin YTL düşüş var" dedi.


Müşterilerin daha çok düşük modelli otomobilleri tercih ettiğine dikkati çeken Hazar, "Kuş serisi" olarak bilinen TOFAŞ'ın "Doğan", "Şahin" ve "Kartal" modelleriyle Renault'nun "Broadway" ve "Spring" modellerinin en çok talep gören otomobiller olduğunu bildirdi.