BIST 11.061
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.499,61
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Hyundai ve İpragazdan işbirliği

Hyundai, LPG'li modelleri için İpragaz ile önemli bir işbirliğine gitti. Hyundai için özel olarak geliştirilen LPG parçaları sayesinde araçların orjinalliği de bozulmuyor.

Abone ol

Otomotiv sektöründe ilk kez yapılan bu uygulamada, Türkiye çapındaki tüm İpragaz Otogaz istasyonlarında 50 TL’lik ilk dolum hediye ediliyor. Vakıfbank World Card ile yapılacak sonraki İpragaz Otogaz dolumlarında da 1 yıl boyunca her seferinde yüzde 5 oranında Worldpuan fırsatı ve çeşitli hediyeler Hyundai LPG’li araç sahiplerine sunuluyor.

İlk kez Kasım 2008’de Accent Era’nın 1.4 ve 1.6 litrelik benzinli versiyonlarında uygulanan LPG sistemine, Mart 2009’dan itibaren i10, Getz, i30 ve Matrix’in benzinli motora sahip versiyonları da dahil edildi. Araç fiyatının üstüne 1.600 TL ek ücret ödenerek alınabilen LPG sistemi ayrıca peşin fiyatına 8 eşit taksitte de ödenebiliyor.

Benzinli araçlara göre yüzde 30’a varan yakıt ekonomisi sağlayıp yüzde 13 oranında çevreye daha az yük getiren Hyundai LPG’li araçlar, ilk ödenen ek ücreti 20 bin km’de amorti edip 100 bin km’lik kullanımda da 7 bin 500 TL’ye varan tasarruf sağlıyor.

SATIŞ HEDEFİ 5 BİN

Hyundai Genel Müdürü Kurthan Tarakçıoğlu, 2009’un ilk üç ayı itibariyle en çok LPG’li araç satışı gerçekleştiren marka olduklarını belirterek, "Yeni modellerimizin satışlarıyla da bu yıl 5 bin adetlik LPG satış hedefimize rahatlıkla ulaşacağımızı düşünüyoruz" dedi.

LPG konusunda kendileri için en önemli kriterin güvenlik olduğunun altını çizen Tarakçıoğlu, şöyle devam etti:

"LPG sistemleri için çalışmalarımızı yaparken, BRC’nin LPG kitinin güvenlik konusunda öncü olması, birlikte çalışabilmemiz açısından ilk sırada önem taşıyordu. Avrupa Birliği için belirlenen LPG güvenlik standartlarına ve Sanayi Bakanlığı’nın regülasyonuna uyumlu olan sistemde yangına karşı emniyet subabı bulunuyor ve tehlike anında tüm gazı tahliye ederek patlamasını engelliyor. Ayrıca 30 bara kadar dayanıklı olan LPG tankı, darbelere karşı da Avrupa Birliği normunu karşılıyor.

Bunun yanı sıra Hyundai için özel olarak geliştirilen LPG parçaları sayesinde, araçlarımızın orijinal ekipmanlarında herhangi bir tahribat yapılmadan sistem uygulanabiliyor. Bu sayede Hyundai LPG sistemi, piyasadaki herhangi bir LPG montajına göre çok daha uzun ömürlü oluyor. Bu da Hyundai modelleri için sunduğumuz 5 yıl / 100.000 km mekanik garanti güvencesini aynı şekilde LPG sistemimiz için de sunmamızı sağlıyor."