BIST 10.445
DOLAR 32,20
EURO 34,91
ALTIN 2.409,43
HABER /  GÜNCEL

Kerinçsiz makam otosunu sordu

Ergenekon davasında bugün Kemal Kerinçsiz konuştu. Sanık ile mahkeme başkanı arasında ilginç bir diyalog yaşandı.

Abone ol

Ergenekon davasında savunma yapan isim Kemal Kerinçsiz oldu. Kerinçsiz konuşmasında konuyu mahkeme başkanı Şengül'e verilen makam aracına getirdi.

Kerinçsiz makam otomobilinin değiştirilmesini kabul eden Şengül'ü eleştirince hakim de "Düşündüğünüz gibi değil'' diyerek konuyu daha sonra kendisine anlatacağını söyledi.

HERKES TERÖRİST YAPILMAYA ÇALIŞILIYOR

''Ergenekon'' davasının tutuklu sanığı avukat Kemal Kerinçsiz, ''Maalesef Türkiye'de herkes terörist yapılmaya çalışılıyor'' dedi

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde son 9 duruşmadır savunma yapan Kerinçsiz, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında son gözaltına almaları eleştirerek, şöyle konuştu:

''Profesör alınacak, başkası alınacak. Sıra size gelecek. O zaman mı hukuku hatırlayacaksınız? Bu ülkede herkes mi terörist? Bunun sonu nereye kadar gidecek? Malatya Üniversitesi, İnönü Üniversitesi rektörü terörist. Maalesef Türkiye'de herkes terörist yapılmaya çalışılıyor. Bunun sorumluluğu Yargıtay'dadır, sizdedir. Sizleri tarafsız gördüm ama bağımsız göremedim.''

Kerinçsiz, ''60'a yakın hakimin takip edildiğini, bunun içerisinde belki de Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün'ün de bulunduğunu'' iddia ederek, ''bu durumda hukuka yakın karar vermenin mümkün olmadığını'' öne sürdü.

DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ GİBİ DEĞİL

Başkan Köksal Şengün'ün makam aracının değiştirilmesine de tepki gösteren Kerinçsiz, Şengün'ün ''bu yeni otomobili kabul etmemesi gerektiğini'' söyledi.

Başkan Köksal Şengün ise ''Savunmanızdan sonra bunu size açıklayacağım. Algılamada yanlışınız var. Düşündüğünüz gibi değil'' diye yanıt verdi.

GİZLİ TANIKLAR

''İddianamenin tamamen gizli tanıklara dayandırıldığını, gizi tanıkların tamamına yakın kısmının birtakım radikal örgütlere mensup olup cezalar alan kişiler olduğu'' iddiasında bulunan Kerinçsiz, ''gizli tanık yasasının 'Ergenekon yasası' olduğunu'' savundu. Soruşturma aşamasında bir kişinin ya ''normal tanık olarak ya da sahip olduğu bilgilere göre gizli tanık olarak dinlenmesi gerektiğini'' söyleyen Kerinçsiz, savcıların Osman Yıldırım'ı hem gizli, hem de normal tanık olarak dinlettiğini, bunun hukuka aykırı olduğunu kaydetti.

Kerinçsiz, ''askeri darbelerden şikayetçi olanların, bunu demokrasi dışı diyenlerin, yargı darbeleri ile ülkeye yön vermeye çalıştığını'' öne sürerek, ''Maalesef 10 tane hakimle yargı darbesi yapılabiliyor. Bugün burada uygulanan budur'' dedi.

Devlet Güvenlik Mahkemeleri'nin kaldırılmasına da değinen Kerinçsiz, bu mahkemelerin özel yetkili ağır ceza mahkemesi yapılarak sadece isminin değiştirildiğini anlattı. Kerinçsiz, ''Ama uygulama aynen kaldı. Özel ağır ceza mahkemeleri ile diğer ağır ceza mahkemeleri arasında uygulanan hukuk farklıdır. Özel ağır ceza mahkemeleri iktidarın en çok kullandığı mahkemelerdir. Siyasi operasyonlarla hazırlanan dosyalar bu mahkemelerin önüne konuluyor. Sistemi değiştiren mahkemeler oluyor'' şeklinde konuştu.

KUDDUSİ OKKIR ÖLDÜRÜLDÜ 

Soruşturma sırasında ''Kuddusi Okkır'ın öldürüldüğünü'' iddia eden Kerinçsiz, ''Okkır'ı tahliye etmeyen hakim ve savcıların 'adam öldürmek' suçlamasıyla yargılanması gerektiğini'' öne sürdü. Kerinçsiz, ''Savcıların yargılanması gerekir. Biraz vicdanları varsa, buraya çıkmamaları gerekirdi'' dedi.