BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Hüseyin Gülerce bu kez izah edemedi!

Dershanelerin kapatılacak olmasına tepki gösteren Zaman'ın en etkin ismi Hüseyin Gülerce, "hükümetin bu kararını izah edemediğini" yazdı.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı geçtiğimiz gün dershanelerin kapatılacağını kesin olarak ilan etmiş hatta tarihte vermişti. Hükümetin dershaneler konusundaki geri adım atmayan tutumu en çok Zaman grubundan tepki aldı.

Dershanecilik sektöründe etkin olan hizmet hareketi hükümetin bu kararından dönmesini istiyor. Zaman'ın etkin ismi Hüseyin Gülerce'nin yazısı da işte bu mealde.

ISRARI ANLAMADIM... ANLAYAMIYORUM

Bugüne kadar AK Parti hükümetinin pek çok kararını izaha çalıştığını vurgulayarak yazısına başlayan Gülerce şu ağır tespiti yapıyor;

"AK Parti hükümetinin pek çok kararını anlamaya, izaha çalıştım. Amma şu dershaneler konusundaki ısrarı anlamadım, anlayamıyorum. Böylesine büyük bir yanlışı, haksızlığı nasıl göremez, nasıl anlayamazlar?

Darbe dönemlerinde, hışımla bu kurumların üzerine gidilmesini anlıyorum. Ülkeye, eğitime hizmet eden insanların, imam hatip liselerinin önünün kesilmesi için dershanelerin hedef seçildiğini hepimiz biliyoruz. Amma bu hükümet, dershaneler kapatılırsa, imam hatip liselerinin, hem de katsayı adaletsizliğinden daha vahim bir şekilde önünün kesileceğini nasıl göremiyor, anlamıyorum, anlayamıyorum.

DERSHANELERE HASMANE YAKLAŞILAMAZ

Dershaneler konusuna, önyargılarla hasmane yaklaşmak ne vicdana sığar, ne sorumluluk duygusuyla bağdaşır.

(...) Sayın Bakan Avcı, dershaneleri kapatıp merkezî sınavları okullarda yapacak. İşte şuraya yazıyorum; Türkiye’de öğretimin acıklı, ayıplı manzarası da o zaman ortaya çıkacak. Takke düşecek, kel görünecek. Üstelik öğretmenler de aynı okulda birbirine düşecek. “Senin sınıf şöyle dökülmüş, falanın sınıfı böyle başarılı…” Ayıklayın bakalım pirincin taşını…

YAZIK EDECEKSİNİZ!
(...)

Dershanelerin kapatılması büyük bir yanlış olur. Öğretmeni yetiştirin, bütün ülke sathında öğretimde kalite eşitliğini sağlayın, yıllara yayarak isterseniz dershanelere olan ihtiyacı ortadan kaldırarak -ki bu asla mümkün olmaz- hedefinize ulaşmaya çalışın. Değilse, teşebbüs hürriyetine, demokrasiye, kendinize, ülkeye, çocuklarımıza da yazık edeceksiniz…