BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Tatlıcılara bayram denetimi

Ankaralıların Kurban Bayramı’nı sağlık ve huzur içerisinde geçirebilmelerini sağlamak amacıyla kontrollerini sürdüren Ankara İl Gıda, Tarım ...

Abone ol

Ankaralıların Kurban Bayramı’nı sağlık ve huzur içerisinde geçirebilmelerini sağlamak amacıyla kontrollerini sürdüren Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, gıda denetim elemanları vasıtasıyla bayramların vazgeçilmezi olan börek, tatlı üretim ve satışının yapıldığı iş yerlerinde denetimler yapıyor.
Yapılan denetimlerde üretici ve satıcılar mevzuatlara uygun üretim yapmaları konusunda uyarılırken, eksiklik tespit edilen iş yerlerine de gerekli yaptırımlar uygulanıyor.
Bayram dolayısıyla şeker, tatlı, çikolata, börek gibi ürünlerin üretim ve satışlarında artışlar yaşandığına dikkati çeken İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, Ankaralıların sağlıklı ve huzurlu bir bayram geçirmelerini sağlamak amacıyla denetimlerin artırıldığını belirterek, vatandaşların sağlığını ilgilendiren konularda asla taviz vermeyeceklerini söyledi. Yapılan denetimlerde hijyen kurallarına uygunluğun yanı sıra, üretimde kullanılan malzemelerin ve satışı yapılan gıdaların son kullanma tarihlerinin kontrol edilerek gıda tebliğine uygun olup olmadığına bakıldığını kaydeden İl Müdürü Temel, gıda tebliğine uygun olmayan gıda üretim ve satış faaliyetine müsaade etmeyeceklerini vurguladı.

"DENETİMLERİ ARTIRDIK"
Kurban Bayramı’nda daha çok kurban ve et tüketiminin gündeme geldiğini ancak tatlı, çikolata ve börek tüketiminde artışlar yaşandığını kaydeden İl Müdürü Temel, “Bu durumu dikkate alarak veteriner hekimlerimizle kurban satış yerlerinde vatandaşlarımıza hizmet verirken, gıda kontrollerimiz aracılığıyla tatlı, çikolata ve börek üretimi yapan işletmelerde denetimlerimizi artırdık. Bayram öncesi tatlı çeşitlerine olan talebin artmasıyla birlikte yoğun olarak çalışan işletmelerin yoğunluğa sığınarak hijyenden ödün vermesini kesinlikle kabul etmeyiz. Bu tür hareketlere kalkışan işletmelere mevzuat kapsamında gerekli yaptırımlar uygulanıyor” dedi.
Denetimlerin bayram süresince devam edeceğini ifade eden İl Müdürü Temel, vatandaşların bayram boyunca gıdayla ilgili her türlü şikayetlerini 174 Alo Gıda Hattı ile İl ve İlçe Müdürlüklerine yapabileceklerini sözlerine ekledi.
(İHA)