BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kütahya'da katliam gibi kaza! 

Gediz-Kütahya karayolunda minibüsle tırın çarpışması sonucu ölen ve yaralanan kişilerin kimlikleri tespit edildi

Abone ol

Kütahya'da TIR ile minibüsün çarpışması sonucu meydana gelen kazada 9 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de ağır yaralandı.

Kaza bugün 16.30 sularında Kütahya Gediz karayolunun 70. kilometresinde meydana geldi. Kazada Gediz'den Kütahya istikametine gitmekte olan Hasan Özhan idaresindeki 43 AF 245 plakalı TIR, karşı yönden gelen İbrahim Erkan idaresindeki minibüs ile çarpıştı. Çarpışmanın etkisi ile minibüs sürücüsü İbrahim Erkan ile 10 yolcu ve TIR sürücüsü Hasan Özhan yaralandı.

Aslanapa, Gediz ve Kütahya'dan kaza mahaline giden 112 Acil sağlık ekipleri minibüs sürücüsü İbrahim Erkan ile yolculardan Merve Aymaz ve Ali Şengül'ü Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Kazada 8 kişi olay yerinde hayatını kaybederken Merve Aymaz'ın da (21) tedavi gördüğü hastahanede hayatını kaybettiği öğrenildi.

Meydana gelen kazanın ardından Gediz Cumhuriyet Savcısı olay yerine giderek minibüs içinde hayatını kaybedenlerin kimliklerini teşhis ettiği öğrenildi.
Kazada yaralanan Ali Şengül'ün de hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi. Kaza nedeniyle yol trafiğe kapatıldı.

ÖLENLERİN İSİMLERİ

Gediz-Kütahya karayolunun 25. kilometresinde çarpışan araçlardan 43 LR 115 plakalı minibüsün sürücüsünün İbrahim Erkan, 43 AF 245 plakalı tırı kullanan kişinin ise Hasan Ali Özhan olduğu tespit edildi.

Jandarma ve polis ekipleri, kazada ölen kişilerin, Fatma Kocabaş, Saniye Karaca, İsmail Karasakal, Mustafa Akkaş, Ayten Bozkurt, Merve Aymaz, Mustafa, Hatice ve Hülya Alakuş, yaralananların da sürücüler Erkan ve Özhan ile Ali Şengül olduğunu belirledi.

Cesetler, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna gönderildi.

Kazada yaralanan ve aynı hastanede tedavi altına alınan 3 kişinin hayati tehlikesi bulunduğu öğrenildi.