BIST 10.471
DOLAR 32,72
EURO 35,07
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Hürriyet'in yeni TCK'lık haberi

Yeni TCK, absürt haberleri de beraberinde getirdi. Hürriyet'in yaptığı "Vali'nin nedensiz Londra gezisi." haberi, buna örnekti.

Abone ol Yalçın Pekşen, daha önce verdiği uydurma yeni TCK haberlerine artık ihtiyaç duymuyor. Neden mi? Çünkü Hürriyet, haberiyle bu işi gerçeğe dönüştürdü...

Yazı : Yalçın Pekşen
Kaynak :


Yeni Türk Ceza Kanunu yürürlüğe girmeden önceki günlerde, bazı 'sanal haber' örnekleri vererek 'ileride bu tür şeyler okuyacaksınız' demiştim.

Verdiğim örneklerde haberlerin anlaşılır bir konusu olmuyordu. Muhabir konunun etrafında dönüp duruyor ve sizin anlayışınıza sığınıyordu.

Mizah zannedildi, gülünüp, geçildi. Oysa gerçek örnekler ortaya çıkmaya başladı. Bir tanesi iki günden beri Hürriyet gazetesinin manşetini süslüyor.

Bu haberi bizden olmayan biri, imkanı yok anlayamaz. Haber bunun neresinde diye uğraşır durur, bir türlü içinden çıkamaz.

Fakat biz Türk basını olarak karşımıza çıkarılan çağdaş (!) ceza yasaları nedeniyle çağ atladığımız için, içinde haber olmayan haberlerin bile içindeki haberleri bulup çıkarabiliyoruz artık.

Haber şöyle:

Yurtdışına çıkış yasağı olan işadamı Halis Toprak eşini İngiltere'deki 182 trilyonluk villasını satması için Londra'ya gönderirken, ilginç bir tesadüf yaşanıyor. Özlem Toprak'la aynı uçakta İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu ve eşi de bulunuyor.

Bunun neresi ilginç veya neresi haber derseniz, yanlış yöne bakıyor olabilirsiniz. Uyanık olacaksınız ve gözünüzü kulağınızı dört açacaksınız. Hiçbir haberin sayfaya nedensiz konmayacağını bileceksiniz.


* * *


Ayrıca size yardımcı olsun diye, haber içinde şu unsurlara da yer veriliyor:

İzmir Valisi, Londra'da kendisini bekleyen lüks Bentley otomobile bindi. Bentleyin günlüğü 882 milyon TL. tuttu.

Halis Toprak'ın malikanesi İngiltere'nin satışa sunulan en pahalı villası: 70 milyon sterlin veya 182 milyon YTL.


* * *


İşin tuhaf tarafı, kimse kendisini herhangi bir şeyle suçlamadığı halde Vali'nin kendisini savunması:

'Benim alnım ak ve kimseye verilmeyecek bir hesabım yok. Sabahtan beri arkadaşlar arıyor. Rezil oldum.'

Vali niye rezil oluyor ? Uçakla Londra'ya gitmesinin ve Bentley'e binmesinin ne sakıncası var? Vali bir hovardalık yapıp, 882 milyon TL'ye araba kiralayamaz mı?

İş bu kadarla da kalmıyor. Vali, Halis Toprak'ın eşi ile aynı gün aynı uçakla dönüş rezervasyonu yaptırdığı halde, çıkan haberler (!) nedeniyle iki gün önce dönüyor.

Hepsi bu kadar... İşte yeni TCK'ya göre yeni haber yapma tekniği böyle bir şey.

Böyle ülke olur mu? Olmaz ama görüyorsunuz, biz yaptık oldu!..

Bir tane de aşağıda var.