BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,64
ALTIN 2.414,15
HABER /  GÜNCEL

Hürriyet bu habere ne başlık atacak?

12 yıl önce PKK bayrağı önünde fotoğraf çektiren Ahmet Kaya'yı eleştiriren Hürriyet Gazetesi, geçen hafta öyle bir hata yaptı ki!...

Abone ol

12 yıl önce, fotomontaj olduğu ortaya çıkan PKK bayrağının altındaki Ahmet Kaya için 'Vay şerefsiz' manşetini atan Hürriyet, kendi yazarının PKK bayrağı altında yayınlanmış fotoğrafını yayınladı.

Bu ilginç ayrıntı rotahaber.com'un dikkatinde kaçmadı. İşte o haberin detayları:

Hürriyet Gazetesi geçtiğimiz günlerde öyle bir fotoğraf yayınladı ki okuyanları 14 Şubat 1999 tarihine götürdü. Ahmet Kaya'yı manşetlerinden karalama kampanyasını yürüten Hürriyet, bugün aynı duruma kendisi düştü. Ahmet Kaya'nın 1999 senesinde terörist Öcalan'ın resminin altında konser verirken gösteren fotomontaj resmi 'Ayıp ettin gözüm' şeklinde duyuran Hürriyet, hızını alamamış ve Ahmet Kaya'yı linç etme kampanyasına manşetleriyle katılmaya devam etmişti. Ahmet Kaya'nın yurt dışına kaçmasına neden olan 'Vay şerefsiz' manşeti, Hürriyet için hala kara bir leke olarak duruyor.

YALÇIN DOĞAN PKK BAYRAĞI ALTINDA


Hürriyet yazarı Yalçın Doğan, geçtiğimiz günlerde gittiği Diyarbakır ziyareti sırasında barış çadırlarını ziyaret etti. Doğan bu sırada çadırda bulunanlarla da hatıra fotoğrafı çektirdi. Ancak fotoğrafı önemli hale getiren ise resim karesine giren PKK bayrağı ve Öcalan'ın fotoğrafı oldu.

Söz konusu fotoğraf geçtiğimiz haftaki Hürriyet gazetesinde yayınlandı. 12 yıl önce benzer bir fotoğraf için Ahmet Kaya'yı linç eden Hürriyet'in aynı pozu veren yazarını göklere çıkarması ise dikkat çekti.