BIST 9.989
DOLAR 32,38
EURO 34,76
ALTIN 2.435,55
HABER /  DÜNYA

Hurdacılık yapan babanın çocuklarını okutma azmi

Adana’da hurdacılık yapan Cemal Can, dershaneye gönderdiği oğlunun sosyal bilgiler öğretmenliği kazanmasına sevinirken, bin 500 lira dershan...

Abone ol

Adana’da hurdacılık yapan Cemal Can, dershaneye gönderdiği oğlunun sosyal bilgiler öğretmenliği kazanmasına sevinirken, bin 500 lira dershane borcunu ödeyememenin sıkıntısını yaşıyor.
Ağrı’da 1964 yılında dünyaya gelen Cemal Can (49), 25 yıl önce Reyhan Can (47) ile evlenerek Ağrı’dan Adana’ya göç etti. Evlilikten 4 çocuğu olan Cemal Can, Adana’da umduğunu bulamadı. Burada da iş bulamayan Can, hurdacılık yapmaya devam etti. Her gün evden çıkıp kilometrelerce yürüyerek tezgahına hurda toplayıp satan Can, içinde ukde kalan okuma hayalini çocuklarında gerçekleştirmeye karar verdi. Cemal Can, günde kazandığı 10 lira ile bütün çocuklarını okula gönderdi. En büyük oğlu Ömer Can’ı (21) ise liseyi bitirdikten sonra bütün imkansızlıklarına rağmen borçlanarak dershaneye gönderdi. Oğlu da, babasının yüzünü kara çıkartmayarak Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü’nü kazandı. Ancak baba Cemal Can, diğer çocukları da ilkokul ve lisede okuduğu için oğlunun bu yıl dershane parasını bir türlü denkleştirip ödeyemedi. Dershaneye bin 500 lira borcu kalan baba Can, şimdi hurdacılık yaparak bu parayı kazanmaya çalışıyor.
Sıcak-soğuk demeden Adana’nın bütün mahallelerini dolaşıp hurda toplayan baba Can, "Ben okumadım ama çocuklarım okusun istiyorum. Benim hayalim okuyup öğretmen ya da mühendis olmaktı. Okumak için iki gözümü bile verirdim, ama olmadı. Ben şimdi hayalimi çocuklarımda gerçekleştirmek istiyorum. Bir oğlum öğretmenliği kazandı. Onun için çok mutluyum onu sonuna kadar okutacağım. Onun okuması için elimden gelen her şeyi yapacağım" dedi.
Oğlunu iki yıl art arda dershaneye gönderdiğini, kimseden de yardım almadığını ancak bu yıl dershaneye bin 500 lira borcunun kaldığını anlatan baba Can, "Hurdacılık yaparak günde 10 lira kazanıyorum ancak bu kadar ödeyebildim. Şimdi de elime para geçtikçe dershanenin borcunu vermeye çalışıyorum. Ama hurdacılıktan kazandığım, geride 3 tane çocuğum var onların karnını bile doyurmaya yetmiyor" diye konuştu.
(İHA)