BIST 10.004
DOLAR 32,37
EURO 34,76
ALTIN 2.428,50
HABER /  GÜNCEL

Ahmet Atakan daha önce fişlendi mi?

Ahmet Atakan, ODTÜ direnişi ve Gezi Parkı direnişi sırasında öldürülen Abdullah Cömert için Antakya'da düzenlenen yürüyüşte hayatını kaybetti.

Abone ol

İNTERNET HABER- Ölüm nedeni araştırılan Ahmet Atakan hakkındaki iddia ise şaşırtacak cinsten. İddiaya göre, Ahmet Atakan’ın daha önce katıldığı bir eylemde görüntülendiği fotoğrafta Atakan’ın karşısındaki kişiye çok kızgın olduğu görülüyor. Yani Atakan’ın, emniyet tarafından katıldığı bir eylem nedeniyle fotoğraflanarak takibe alındığı ortaya çıkıyor. Bu durumu meclis gündemine taşıyan Sezgin Tanrıkulu İçişleri Bakanı'nın yanıtlaması istemiyle bir doru önergesi verdi. 

Sezgin Tanrıkulu'nun önergesinde şu sorulara yanıt aradı:

1- 11 Eylül 2013 tarihinde Antakya’da yaşamını kaybeden Ahmet Atakan’ın Emniyet Müdürlüğü tarafından savcılığa ulaştırılan bir fotoğrafında daha önce katıldığı bir eylemde görüntülendiği, Emniyet Müdürlüğü tarafından katıldığı bir eylem nedeniyle fotoğraflanarak takibe alındığı iddiası doğru mudur?

2- Hatay Emniyet Müdürlüğü’nde merhum vatandaşımız Ahmet Atakan için polis kaydı oluşturulmuş mudur? Ahmet Atakan fişlenmiş midir?

3- Ahmet Atakan, Emniyet Birimleri tarafından takip edilmekte miydi? Eğer takip edildiyse bu takip etme emrini hangi makam vermiştir?

4- Ahmet Atakan’a ait herhangi bir fotoğraf veya bilgi savcılıklara iletilmiş midir?

5- Ahmet Atakan’ın fotoğrafı Emniyet birimleri tarafından neden çekilmiştir?

6- Ahmet Atakan hakkında, Emniyet Müdürlüğü kayıtlarında belirtilen bir tanımlama yapılmış mıdır?

7- Ahmet Atakan hakkında polis kayıtlarına geçirilmiş bir tanımlama yapıldıysa tanımlamanın tam metni nedir?