BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,73
ALTIN 2.428,37
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP Başbakan'a laf söyletmedi!

Bir dizi görüşme için Mısır'da bulunan CHP heyeti, Başbakan Erdoğan'ı eleştirmek isteyen hareket temsilcilerine izin vermedi.

Abone ol

İNTERNET HABER- CHP heyeti Mısır’ın en prestijli eğitim kurumlarından olan El Ezher Üniversitesi’nin Büyük İmamı Şeyh Et-Tayyip’le görüştü.

Şeyh Et-Tayyip görüşmede, Başbakan Erdoğan'ın kendisine yönelik eleştirilerine sert tepki gösterdi. Ancak CHP heyeti Et -Tayyip'i Erdoğan'a saygı göstermeleri konusunda uyardı.

CHP İstanbul Milletvekili Osman Korutürk görüşmede yaşananları anlattı. İstiklal Akımı'nın Kahire'deki genel merkezinde basına kapalı gerçekleşen görüşmede Et Tayyip'in Başbakan Erdoğan'a yönelik eleştirilerini CHP heyeti, "Biz burada sizin tüm siyasetçilerinize saygıyla yaklaşıyoruz. Sizden de Türkiye'nin başbakanına saygı göstermenizi bekleriz" sözleriyle yanıtladı.

CHP heyetinin Mısır makamlarının daveti üzerine planladıkları iki günlük ziyaret, heyetin yarın sabah İstanbul'a dönmesiyle sona erecek.

ERDOĞAN'A TEPKİNİN NEDENİ NE?

Mısır'daki darbenin ardından Başbakan Erdoğan 25 Ağustos’ta Rize’de yaptığı bir konuşmada doğrudan Şeyh Et-Tayyip'i hedef almıştı.

“İlim adamlarının el pençe divan durup ‘Ferman buyurdunuz efendim’ dememesi lazım. Mısır’daki hadiselerde dünyanın en ünlü üniversitelerinden El Ezher’in şeyhini, orada darbecilerin ve darbenin yanında gördüğüm zaman hüsrana uğradım. Böyle bir şey olamaz. Sen nasıl Ezher’in şeyhi olup da, Ezher ulemasının başı olup da, darbeye alkış ve çanak tutarsın? Bu alkışlanabilir mi, buna evet denilebilir mi? Orada işte ilim bitmiştir. İlim derken o ilim adamı bitmiştir. Çünkü ilim ona müsaade etmez.”