BIST 10.026
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.430,98
HABER /  DÜNYA

9 Yaşında kitap çıkardı

Fatoş Büyükkuşoğlu İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Yusuf Kayhan Daştan, ‘Kayıp Rüzgar’ isimli bir şiir kitabı çıkardı.<br/>6 yaşından be...

Abone ol

Fatoş Büyükkuşoğlu İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Yusuf Kayhan Daştan, ‘Kayıp Rüzgar’ isimli bir şiir kitabı çıkardı.
6 yaşından beri şiir yazdığını belirten 9 yaşındaki Yusuf Kayhan Daştan, bir sonraki hedefinin hikaye kitabı çıkarmak olduğunu belirterek, “Önce ‘Kayıp Rüzgar’ adındaki şiir kitabımızın birinci baskısını çıkardık. Daha sonra birkaç ekleme ile ikinci baskımızı çıkardık. Ben şiir yazmaya 6 yaşında başladım. Babam bana, ’Neden kitap çıkarmıyoruz?’ dedi. Daha sonrada kitabı çıkardık. Babam ve annem yanımda olmadığında ben de şiire merak sardım. Şiirler yazmaya başladım. Daha sonra da bunu geliştirdim. Kitabımın birinci baskısında 25, ikinci baskıda ise birkaç şiir ekleme ile 28 şiirim bulunuyor. Artık hikaye kitabı çıkarmayı düşünüyorum. Hikaye yazmaya başladım. 4 kitaptan oluşan bir seri yapacağım. Kitabımı da ekim ayının sonuna yetiştirmeye çalışacağım” diye konuştu.
Yusuf Kayhan Daştan’ın babası Necati Daştan ise, “Çocuğumuz 6 yaşında şiir yazmaya başlamıştı. Elinde şiirleri vardı. Bizde bu yıl elinde bulunan şiirleri toparlayalım dedik. Kendisine bazı yönlendirmeler yaptık. ‘Şöyle olursa daha güzel olur’ dedik. Elindeki şiirleri kitap haline getirdik. Daha sonra kitapları eşe, dosta vermek için birinci baskıyı çıkardık. Baktık beğenildi. Sonra birkaç şiir daha ilave ettirip ikinci baskıyı yaptırdık. Bu şekilde yoluna devam ediyor. İnşallah ileride büyük bir şair olacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.
(İHA)