BIST 9.872
DOLAR 32,54
EURO 34,95
ALTIN 2.456,75
HABER /  POLİTİKA

Hür Dava Partisi kuruldu

Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen Mustazaflar ile Dayanışma Derneği'nin kapatılmasının ardından Hür Dava Partisi (Hüda-Par) kuruldu.

Abone ol

Partinin kuruluş dilekçesi İçişleri Bakanlığı'na sunuldu. Dilekçenin teslimi sonrasında Hüda-Par Kurucular Kurulu adına bir açıklama yapan M. Hüseyin Yılmaz, partinin kuruluş dilekçesini verdiklerini belirterek, partilerine ilişkin detaylı bilginin daha sonra kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi.

Uzun süredir parti kurma çalışmalarını yürüttüklerini anlatan Yılmaz, ülke içi ve dışında geniş çaplı istişareler yaptıklarını ifade etti. Partilerinin bir sistem partisi olmadığına dikkat çeken Yılmaz, hakkın ve halkın partisi olacaklarını vurguladı. Halkın gasp edilmiş haklarının mücadelesini vereceklerini dile getiren Yılmaz, her alanda adaleti sağlamak için gayret göstereceklerini kaydetti.

Davalarının hürriyet, adalet, hakkaniyet, zulmün sona ermesi, barış, huzur, insanların kaynaşması ve kardeşlik olduğunu anlatan Yılmaz, toplumsal barışa katkı sunacak bir parti olacaklarını kaydetti. Yılmaz, kurucuları arasında çok sayıda avukatın da yer aldığını ifade etti.