BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.407,74
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

İsviçre Eurovision'a misyoner gönderiyor

Yarışmada önümüzdeki yıl İsviçre’yi bir Hıristiyan misyoner rock grubu ile onun 94 yaşındaki gitaristi temsil edecek.

Abone ol

Daily Mail’e göre önümüzdeki yıl İsveç’in Malmö kentinde yapılacak yarışmanın en ilginç yarışmacılarından biri İsviçreli “Heilsarmee” yani Türkçesiyle “Kurtuluş Ordusu” adlı rock grubu olacak.

İsviçre’de finale kalan diğer dört grubu geride bırakarak ülkeyi 2013 Eurovision Şarkı Yarışması’nda temsil etme hakkını kazanan grup, bir Hıristiyan misyoner grubu olarak tanınıyor. Grup adını uluslararası Hıristiyan misyoner örgütü “Kurtuluş Ordusu”ndan alıyor. Çıkış noktasını İncil'den aldığı belirtilen ve herhangi bir ayrım gözetmeksizin zor ve muhtaç durumda bulunan insanların ihtiyaçlarını karşılamayı gözeten bir misyoner teşkilatı olarak bilinen örgüt, kendisini bir tür “Tanrı’nın eli” olarak tanımlıyor.

İsviçreli misyoner rock grubunun gitaristi de en az grup kadar ilgi çekecek. Çünkü grubun gitaristliğini 94 yaşındaki misyoner Emil Ramsauer yapıyor. Yarışmada İsviçre’yi “You and Me” adlı parçayla temsil edecek grup ülkede şimdiden tartışma konusu oldu. Kurallara göre siyasi veya dini içerikli parçalarla Eurovision’a katılmak yasak. “Kurtuluş Ordusu”nun dini yapısının yarışma kurallarını ihlal edip etmediği şimdiden tartışılmaya başlandı bile.