BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Hulusi Akar'dan harekat merkezine sürpriz ziyaret!

GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 22-23 Ocak 2018 tarihlerinde Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Harekat Merkezlerinde inceleme ve denetlemelerde bulundu.

Abone ol

Zeytin Dalı Harekatı'nın beşinci gününde 8 terörist etkisiz hale getirilirken, harekatta ilk kez görev alan ATAK helikopterleri yerli üretim "Cirit"le terör hedeflerini vurdu. TSK, bugüne kadar en az 260 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Harekatta ayrıca terör örgütlerinin elinden alınan yerlere yenileri eklendi. Toplam 16 nokta ele geçirildi. Bölgeye askeri sevkiyat ise devam ediyor.

HULUSİ AKAR DENETMELERDE BULUNDU
Orgeneral Akar beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile birlikte, anılan harekat merkezlerinden Zeytin Dalı harekatının sevk ve idaresinin belirli bölümlerine katıldı.

91 AYRI KARARGAHLA İLETİŞİM KURULDU
Teknolojik imkanların en üst seviyede kullanıldığı harekat merkezlerinde Afganistan, Brüksel'deki NATO karargahı, Bosna Hersek, Kosova, KKTC, Somali ve Katar dahil yurt içinde ve dışında 91 ayrı karargah ile sesli, görsel ve veri iletişimi sağlandığı belirtildi.

VİDEO TELE-KONFERANS
Ayrıca her seviyede birliklerle koordinasyon toplantıların da teknolojik imkan ve kabiliyetten istifade ile video tele-konferans (VTC) şeklinde yapıldığı ifade edildi.