BIST 8.981
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.294,65
HABER /  POLİTİKA

Hulusi Akar cami mi yaptırıyor Canikli'den açıklama

KAYSERİ'de cami yaptırdığı ortaya çıkan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar olay olmuştu. Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Hulusi Akar ve cami yapımı işinin aslını anlattı. Meğer olayın medyaya yansımasına belediye başkanı sebep olmuş.

Abone ol

Hulusi Akar'ın memleketi Kayseri'de bir cami yaptırdığı ortaya çıkmıştı. Olay medyada geniş yer bulunca Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli olayın perde arkasına dair açıklama yaptı. Canikli, Akar ve ailesinin inşaatı devam eden camiye imkanları ölçüsünde destek olduklarını söyledi. Hulusi Akar yardımı gizli tutmak istemiş ancak ifşa eden belediye başkanı olmuş.

Canikli, TBMM Genel Kurulunda görüşülen, Milli Savunma Bakanlığı ve Savunma Sanayii Müsteşarlığının 2018 yılı bütçeleri üzerinde hükümet adına söz aldı. Canikli, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın memleketi Kayseri'de cami yaptırdığına ilişkin haberlere açıklık getirdi. Canikli konuya ilişkin şunları söyledi:

HAKSIZ BİRTAKIM SPEKÜLASYONLAR: "Genelkurmay Başkanımıza yönelik olarak, inşaatı başlamış bir camiye aile olarak yaptıkları katkıdan, bir maddi destekten yola çıkarak Genelkurmay Başkanımızla ilgili olarak haksız birtakım spekülasyonlar ve saldırılar söz konusudur. Bunun düzeltilmesi gerekiyor. Bakın, aile olarak Genelkurmay Başkanımız ailesiyle birlikte, akrabalarıyla birlikte inşaatı devam eden bir camiye tamamının finansmanı değil, imkânları ölçüsünde bir destek sağlıyorlar ve bunun kesinlikle hiçbir şekilde duyulmaması ve isimlerinin de verilmemesi hassasiyetiyle bunu, bu yardımı yapıyorlar Genelkurmay Başkanımız ve ailesi.

-Fakat oradaki Belediye Başkanı bu bilgiyi paylaşıyor bütün şeye rağmen, kamuoyuyla paylaşıyor ve babasının ve annesinin ismini veriyor. Finansmanının tamamı Genelkurmay Başkanımızın ailesi tarafından yapılmamaktadır, bir yardımdır. Gönüllerinden geçmiş oradaki camiye, inşaatı daha önce başlamış olan camiye bir yardımdır. Bunun neresi yanlış? Hiçbir yeri yanlış değil. Bunun üzerinden spekülasyon yapmak ve Genelkurmay Başkanımızla ilgili haksız birtakım töhmetlerde bulunmak doğru değil."

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın ailesi adına memleketi Kayseri'de cami yaptırdığı cami Selçuklu motifleriyle bezeniyor. Caminin kapasitesi 750 kişilik olacak ve zemin kat oturumu 800 metrekare olan caminin 550 metrekarelik ibadet alanı, 220 metrelik kadınlar bölümü ve 260 metrekare son cemaat alanı bulanacak. Bina dışında cenaze namazları kılınacak 500 metrekarelik alan, şadırvan ve çevre düzenlemesi ise Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak.