BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,79
ALTIN 2.401,01
HABER /  POLİTİKA

Hükümetten millilere büyük jest!

Bakanlar Kurulu'nda bugün Milliler konuşuldu. Hükümet millilere jest yapmaya karar verdi. Bakın o jest ne?

Abone ol

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek Bakanlar Kurulu'ndan sonra bir açıklama yaptı. Çiçek yarı finale çıkan A Millilere şeref aylığı bağlanmasına ve devlet sporcusu ünvanı verilmesine karar verildiğini söyledi.

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda çarşamba akşamı Almanya ile yarı final karşılaşması oynayacak olan Türk milli takımına Bakanlar Kurulu olarak başarılar dilediklerini söyleyen Çiçek, başarılı sporculara ''sporcu şeref aylığı bağlanması ve devlet sporcusu'' unvanı verilmesiyle ilgili kanun tasarısının maç öncesi yasalaşmasını istediklerini dile getirdi.

Çiçek, dereceye girmiş ve Türk bayrağını şerefle dalgalandırmış sporculara bu unvanın verilmesi ve şeref aylığı bağlanmasıyla ilgili yasa tasarısının yarın TBMM'de görüşüleceğini bildirdi.

DEVLET SPORCULUĞU NELER GETİRİYOR?

Devlet sporcusu seçilenler, VIP salonları ve devlet törenlerinde protokolde ağırlanma haklarından faydalanacak. Bu sporcular, Hususi Damgalı Pasaport (yeşil pasaport) alabilecek.

Sporcu Şeref Aylığı bağlanan sporcular, toplu taşım araçlarından ücretsiz yararlanacak, belediyelerce tahakkuk ettirilen su kullanım ücretlerini indirimli ödeyecek.